Aktywne Wpisy

Sakad +70
#demografia #zwiazki #rodzicielstwo #spoleczenstwo
Na wykopie regularnie pojawia się ostatnio temat dzietności.
Zamiast pisania kolejnego komentarza do tematu, postanowiłam zrobić zbiorczy wpis, kompilację moich wpisów z perspektywy rodzica.
No więc jaki jest mój punkt widzenia?
Na wykopie regularnie pojawia się ostatnio temat dzietności.
Zamiast pisania kolejnego komentarza do tematu, postanowiłam zrobić zbiorczy wpis, kompilację moich wpisów z perspektywy rodzica.
No więc jaki jest mój punkt widzenia?

ciemny_bezmiar +15
Ja jednego naprawdę nie rozumiem u ludzi. U mnie w pracy na przykład ciągle narzekają, że są wykorzystywani, zbytnio obłożeni pracą, zmuszani do darmowych nadgodzin. Czasami ktoś mówi na głos coś w stylu „życie jest ciężkie”, albo do młodego, że "będzie już tylko gorzej hehe". Mimo to każdy z nich ma dzieci. I ja się zastanawiam, bo skoro dobrze wiedzą, jak jest źle to po co zmuszają innych do przechodzenia przez to

#humorobrazkowy #heheszki #wojnaidei #kultura #nauka
źródło: comment_PzOcLh1CqoJfex9nqXgeze8dv5uaPmXu.jpg
Pobierz@miejskismog: ściśle rzecz biorąc to nie istnieje obiektywna definicja choroby.
@Goryptic: to że opinia WHO sie liczy a twoja nie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
serio, opinia WHO jest równie istotna co anonima na forum w internecie? No nie sądzę ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale wolna droga skończ
@miejskismog: w tej konkretnej sprawie - tak. Chorobę najszerzej definiuje się jako "odczuwany negatywnie stan organizmu". Jak byś tego nie sformułował, będzie to polegało na osądzie subiektywnym. Jeden stwierdzi, że autyzm to choroba, inny, że dar. Jeden stwierdzi, że BMI powyżej 24 sprawia, że czuje się dobrze,
Należy ludzi edukować, żeby jednak dążyli do redukcji zbędnych kilogramów, ale bez orania sobie głowy, że ważąc więcej są beznadziejni.
Myślę, że warto promować filozofię w stylu "wyglądasz jak wyglądasz i to jest
@Goryptic: ale weź, daj mi spokój ja tu o nauce mówię, a nie o tym czy kształt Ziemi to tylko opinia, jeden powie że płaska inny że kulista bo wszystko jest subiektywne. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Raczej:
- I fucking love science
-Nauka mówi że upokarzanie i szkalowanie otyłych osób utrudnia im wyjście z choroby
- * płacz *