Wpis z mikrobloga

#smartband #smartwatch z GPS jest zbędnym bajerem, czy może warto do niego dopłacić? Planuję kupić sobie #huawei Band 2 Pro za 200 zł z myślą o GPS, bo zwykły Band A2 byłby dla mnie wystarczający.

Rozumiem że śledzenie trasy z bandem bez GPS wiąże się z połączeniem smartfonu przez Bluetooth i jednak wyższym poborem energii?

#rower #bieganie

Dopłacić do GPS-a?

• Tak 80.0% (20)
  • Nie 20.0% (5)

Oddanych głosów: 25

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Renifer60: myślę, że jeśli dane urządzenie nie ma wbudowanego GPS to tak naprawdę przyda się tylko do pokazania odległości- żeby zobaczyć dokładna trasę będziesz potrzebował telefonu przy sobie a co za tym idzie cały sens opaski w tym wypadku się kończy (skoro i tak musisz mieć telefon)
  • Odpowiedz
@Renifer60 Smartfony tez maja krokomierze. Jedyny plus jaki dochodzi to pomiar tętna, który i tak jest mizerny z nadgarstka. Moim zdaniem zbędny gadżet.
  • Odpowiedz
@XDY89: krokomierz jest mi zbędny. Interesuje mnie tętno, śledzenie trasy oraz pomiar ile zajęło mi czasu przebycie danej drogi. Smartfon również to potrafi ale włączanie aplikacji za każdym razem jest irytujące, a także czasami chciałbym oszczędzić baterię. Poza tym smartband jest odskocznią od zegarka :)
  • Odpowiedz
@Tigermass: umieściłem tętno jako pierwsze ale raczej nie zaznaczam go na każdym kroku. Zobaczę sobie po prostu jak to działa i czy będzie mi się chciało śledzić to jakie ono jest w trakcie jazdy rowerem/biegania.

W sumie to jest mało ważne ale lepiej żeby bylo.

Chcę odpocząć od Xiaomi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz