Wpis z mikrobloga

Mirki, co wybrać?
1. https://www.lidl-sklep.pl/PARKSIDE-2-biegowa-akumulatorowa-wiertarkowkretarka-20-V/p100252420
Czy
2. https://m.ceneo.pl/62334534
Uzywane będzie sporadycznie, do letkich prac przy remoncie domu, mieszkania.
Ktoś ma, posiada, może pochwalić?
#majsterkowanie #majsterkowo #mechanikasamochodowa #remontujzwykopem #remont #wiertarka #lidl #black&decker #cowybrac #cokupic
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Beryl_88: mam ta pierwsza z lidla, uzywam regularnie i bez zastrzeżeń. Spełnia wymagania, w miare szybko laduje sie aczkoleiek dokupilem alumulator jeden dodatkowy. Udar spoko działa. Nie wiem co ci jeszcze powiedzieć o niej. Jak dla mnoe to bardzo wporzadku za ta cene
  • Odpowiedz
@Beryl_88: zawsze ta z wiekszym pradem

teraz buduje sie wlasnie 18V (podpis 20 to chwyt marketingowy)

ale udaru to tam nie bedzie - (pneumatyczny jest najlepszy)
tzn. do betonu nawet nie podchodz
  • Odpowiedz
@Beryl_88: Ojciec ma tą pierwszą. Do małych otworów w ścianach, do wkrętów do drewna i lekkich prac w sam raz, ale raz chciałem wymieszać trochę gipsu, to chyba za dużo dla niej było. Co chwilę się jakby przegrzewała (?) i na chwilę przestawała działać... No albo ma jakąś wadliwą sztukę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Beryl_88: Sprzęty Parkside na akumulator psują się nader często, na baterię nie ma gwarancji, trzeba kupić nowe. Mój stary to kolekcjonuje i nawet po wymianie baterii na nową to sprzęt ciągle do serwisu wraca. A to ładowarka się popsuje, a to bateria przestaje znowu trzymać. Nie wiem może to jakiś pech czy coś, ale ja bym nie kupił
  • Odpowiedz
  • 0
@Tylko_noc z udarem mam 20 letniego Bosha wiertarko-wkretarke na przewód sieciowy, za pomocą której tez mieszałem szpachle. Potrzebuje takiej akumulatorowej, żeby np. poskładać meble, przykręcić wkreta do drewna itp.

@pesymistyk
@rrrroiushfvopS465e33r chyba mnie namiwoles na nią. Właśnie raz w Lidlu była taka większa to za ciężka j----a,.a.taka mala właśnie dla moich potrzeb najlepsza.
  • Odpowiedz
@Beryl_88: właśnie do pracy meblarskich jest idealna -możesz precyzyjnie ustawić siłę dokręcania tak że nie przekręci wkrętów ;parę godzin Można nią pracować przy suficie i ręka nie czuje ciężaru wkrętarki. na allegro można dokupić kaburę do paska i wtedy Wygodnie się też nią pracuje na drabinie.
  • Odpowiedz
  • 0
@h4d94f038 a taka 12v da radę wkręcić wkreta 40mm do drewna ( np. takiej krawędziak budowlany) o.grubosci 60mm ? Bo w płytę OSB to pewnie da.
@rrrroiushfvopS465e33r
Chciałbym znaleźć coś pomiędzy. Nie ciężkie, do skręcania mebli, ale też żeby dało radę wkręcić wkreta do drewna,
  • Odpowiedz