Aktywne Wpisy

sakiro12 +74
Nowy trend na tiktoku gdzie kobiety wstawiają swoje tikoki z drugą połówka która nie jest ich rodakiem(tiktoki z zagranicy), i dosłownie widziałem z 30 tiktoków polek z Niemiec z Turasem i Kurdem, i dosłownie 1 z Niemcem chociaż Niemców jest jakieś 85% XD #p0lka #blackpill #logikarozowychpaskow
źródło: 2025_02_09_18_42_49_036
Pobierz
Soothsayer +47
no moi kochani ja idę na spacer a wy opowiedzcie mi tu o swoich sukcesach minionego tygodnia
źródło: Zrzut ekranu z 2025-02-09 18-20-42
Pobierz

https://twitter.com/Krzysztof_Madel/status/1126202660493975553?s=19
#polityka #lgbt #neuropa #bekazpisu #bekazkukiza #kosciol #bekazkatoli
źródło: comment_NMmNRKRgkBKTOoIrUhXaLzguexsXOT5o.jpg
PobierzA pani Siarkowska jak najbardziej reprezentuje katolików. Tak się bowiem składa, że wśród katolików są również katolicy świeccy. I jako wyborcy są oni reprezentowani m. in. przez panią Siarkowską.
@Tamerlan: Wyborcy. Katoliccy.
Może do twojego klerykalnego mózgu to nie dociera, ale Kościół to nie tylko i nie przede wszystkim hierarchia.
Na partię/ posla glosuja nie tylko katolicy, katolicy glosuja tez na inne partie, a tak w ogole jw.
Moze to do katolskiego mozgu nie dociera (w koncu dogmaty), ale pani posel nie reprezentuje ani wiernych,
http://www.radiomaryja.pl/kosciol/prymas-polski-nic-nie-usprawiedliwia-ranienia-wrazliwosci-drugiego-czlowieka/
Tu pewnie będziesz się pluć, że hierarchia wtrąca się w sprawy świeckie. I w ten sposób zatoczysz pełne koło ;) Enjoy!
W ten sposob zaczales polemizować sam ze sobą. Enjoy.
P.s. hierarcha tez nie uznal sie w tej sprawie jako glos wszystkich katolików i nie przypisał sobie zdolnosci do oceny co katolikow obraza lub nie xd
@Tamerlan: argumentując:
Przez co zatoczyłaś pełne kółeczko. Cbdo.
Jakbyś nie pamiętała, to rozmowa zaczęła się od zacytowania prywatnej opinii przyszywanego jezuity Mądela i podciągnięcia jego głosu pod oficjalne stanowisko Kościoła.
Btw jezuita wyrazil tylko to, co ja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@krzychol66: O, to słowa hierarchów kościoła nagle maja znaczenie? To co powiesz na słowa papieża o traktowaniu homoseksualistów?
Szacunek nie oznacza jednak rezygnacji z prawdy.
@krzychol66: Czyli sformułowałaś tezę, włożyłaś w moje usta i radośnie uważasz za udowodnioną?
Nie.
Pani Siarkowska jako katolik świecki wybrany do Parlamentu w wyborach powszechnych ma pełne prawo i obowiązek do reprezentowania swoich katolickich wyborców w polskim państwie. Ma również prawo do reprezentowania katolików, którzy jej nie wybierali,
@krzychol66: lol
@Tamerlan: Czyżby?
Nikt nikogo nie wyprasza, chyba że ktoś zakłóca nabożeństwa i przeszkadza w oddawaniu czci Bogu.
A o homoseksualizmie Katechizm mówi
Dlaczego posel katolikow nie reprezentuje to wyjasnilem wyzej.
XD o k---a co tam się dzieje w komentarzach. Trochę jakby wyjść do jakichś jaskiniowców.