Wpis z mikrobloga

W sumie to jeszcze jedna rzecz przed spaniem która mnie frustruje. Czy w Waszych miastach też wybuchła taka epidemia ćpania i techno? Nie poznaje ostatnio dawnych znajomych. Żyją tylko od piguły do piguły albo od kreski do kreski nie mogąc się doczekać kolejnych techno imprez do świtu. Zauważam to też jak jeżdżę jako taxi gdy odbieram młodych ludzi którzy są w takim stanie że nie wiem czy wieźć ich na SOR czy do ich domu. Przecież Ci ludzie będą mieć poprzepalane mózgi od ciągłego stymulowania wydzielania dopaminy. Ehhh co się dzieje z tym światem..
  • 137
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sepia
@Wloczykij2 ja nie kumam po prostu skąd to przekonanie, że ktoś kto od czasu do czasu coś zarzuci jest wrzodem na łonie społeczeństwa, jest bezużyteczny, składek i podatków nie płaci i jest w czymś gorszy od tych co sobie piwkują palą szlugi i nie dbają o siebie. Poważnie macie jakieś wyobrażenia rodem z dzieci z dworca zoo.
Dlaczego żul z ulicy zasługuje na przytułek i pomoc medyczną, a osoba
  • Odpowiedz
@Cavaron: i dobrze, im wiecej cpunow tym mniej cpunow. i nie, nie zawoz ich na sor, nie dokladaj lekarzom pracy i nie przedluzaj normalnym ludziom czasu oczekiwania, odwiez do domu, wez pieniadze za przejazd i tyle.
  • Odpowiedz
@fuechsinn: Powiedz mi, gdzie ja mam cos do ludzi, ktorzy sporadycznie wezma cos tak jak sporadycznie zapala fajka czy browarka wypija? Mowilem o tych co robia to nalogowo. Druga rzecz, napisalem nawet w 3 komentarzu, zeby bylo dosadniej, ze jestem za zabieraniem dostepu do opieki wszelkiej patoli, wiec zulom tym bardziej.
  • Odpowiedz
@NKPL: No dlatego piszę, że wóda to taki sam syf jak piguły. Nie rozumiem, co to za dobra zabawa, jak co chwilę ktoś chce cię okraść, pobić, zgwałcić a potem nic nie pamiętasz ¯\_(ツ)_/¯ byłam na ćpunskich imprezach i zwyczajnie to był dla mnie przykry widok i zezwierzęcenie a nie zabawa. Ale nikt nie przyzna, że jak jest spizgany to zachowuje się jak przygłup z obłędem w oczach, tylko jest
  • Odpowiedz
@suwren7 "inne poglady na narko"
Nie lubie byc moralizatorem ale musze sie wtrącić
Sam nigdy nie brałem i moze przez to mam lepszy ogląd na moich znajomych którzy brali i wiem jak to sie dla nich skończyło... w duzym skrócie naprawde lepiej z tym zluzowac bo to cholerna trucizna powoli robiaca sieke z mózgu
Z perspektywy czasu skacze pod sufit ze nigdy nic powarznego nie wziąłem bo mógłbym skonczyc tak samo
  • Odpowiedz
@Cavaron: Bez przesady, może od jakiś 3-4 lat wraca moda na technokluby, przez lata w Polsce była pod tym względem totalna lipa (może z wyjątkiem Wawy), ale nawet wśród młodych osób zaledwie kilka procent do nich chodzi. Osobiście bardziej podoba mi się ich muzyka czy klimat niż w zwykłych klubach-wolę techno, rave czy drum and bass niż discopolo czy kolejny remix Rihanny. Rzadko bywam w technoklubach, bo mało moich znajomych
  • Odpowiedz