W sumie to jeszcze jedna rzecz przed spaniem która mnie frustruje. Czy w Waszych miastach też wybuchła taka epidemia ćpania i techno? Nie poznaje ostatnio dawnych znajomych. Żyją tylko od piguły do piguły albo od kreski do kreski nie mogąc się doczekać kolejnych techno imprez do świtu. Zauważam to też jak jeżdżę jako taxi gdy odbieram młodych ludzi którzy są w takim stanie że nie wiem czy wieźć ich na SOR czy do ich domu. Przecież Ci ludzie będą mieć poprzepalane mózgi od ciągłego stymulowania wydzielania dopaminy. Ehhh co się dzieje z tym światem..
@fuechsinn psychodeliki uczą też, że nie ma jednej odpowiedzi na nic. Wszystko zależy od punktu siedzenia.
@RockKau: tego to akurat uczą radykalni konstruktywiści, czyli najgorszy sort lewactwa. Psychodeliki uczą wątpić w "jedyną słuszną" odpowiedź ale to nie jest tożsame z takim nieładnym relatywizmem, jaki opisałeś.
@Pix777: praktycznie nie pije(jak już do jendo dwa piwa najczęściej nisko albo bez alkoholowe miałem tendencje do alkoholizmu) i raz/dwa razy do roku odpale fajkę drewniana. Owszem zgodzę się że też uzależniają ale zupełnie inaczej oddziałują na człowieka od narkotyków.
@Cavaron: ano inaczej. Bardziej szkodliwie niż większość narkotyków tutaj dyskutowanych. Mniej szkodliwie niż kilka innych.
@szpongiel Tak się składa, że jestem nacjonalistą. Chodziło mi bardziej o to, że nie ma idealnych poglądów na świat i we wszystkim można znaleźć plusy i minusy.
@Karakatamakatula: wikimedia, z jakich to badań to by trzeba było poszukać ale domyślam się, że chodzi o to, że jest to jedna z niewielu substancji, od których można fizycznie wykręcić kora przy nagłym odstawieniu.
@Verdu a ja znam. Debili ktorzy sa po kamieniu, ryje im sie psycha, nie ogarniaja rzeczywistoci, niektorzy bardzo agresywni. Nikomu nie polecam kontaktu z tymi cpunami.
@lukasz-lux: w ostrowie takie ordynarne cpanie sie skonczylo jakos z zamknieciem heaven, potem to juz standardowo guziki i cpanie po furach jak wszedzie
@fuechsinn: @szpongiel: gdzie ja powiedzialem, ze pale czy pije? Moze skupmy sie na faktach zamiast obrzucac innych co.
Napisalem w komentarzu wyzej, zeby pietnowac tak jak każdą inną patologię, ale to juz widac za duzo dla was. Oczywiscie, ze jestem za tym, aby byla reforma duza opieki i wlasnie nawet jak sie obzeszasz i w badaniach okresowych to wychodzi to lekarz daje opinie "zacznij zdrowo zyc, a jak nie to
@RockKau: tego to akurat uczą radykalni konstruktywiści, czyli najgorszy sort lewactwa.
Psychodeliki uczą wątpić w "jedyną słuszną" odpowiedź ale to nie jest tożsame z takim nieładnym relatywizmem, jaki opisałeś.
@Cavaron: ano inaczej. Bardziej szkodliwie niż większość narkotyków tutaj dyskutowanych. Mniej szkodliwie niż kilka innych.
@szpongiel: jesteś brainletem irl? Ja tylko stwierdziłem pewien fakt a ty piszesz o jakichś moich argumentach których nigdy nie podałem iks #!$%@? de
@medykydem: Tylko potem niech ich nie leczą za mije pieniądze.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Napisalem w komentarzu wyzej, zeby pietnowac tak jak każdą inną patologię, ale to juz widac za duzo dla was.
Oczywiscie, ze jestem za tym, aby byla reforma duza opieki i wlasnie nawet jak sie obzeszasz i w badaniach okresowych to wychodzi to lekarz daje opinie "zacznij zdrowo zyc, a jak nie to