Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z Was szanowni Mircy ma doświadczenie z medyczną marihuaną?

Prawdopodobnie będę musiał zorganizować dla swojej Mamy. Ma nowotwór rozsiany po praktycznie wszystkich organach, ciągłe nudności i złe samopoczucie. Ciężko na to patrzeć, i próbujemy wszelkich środków, żeby jakoś zaradzić na jej cierpienia.

Jak z niej korzystać? Raczej do skrętów będzie ciężko ją przekonać, ale podobno stosuje się też inhalację...

Jak to wygląda z dostępnością? Wiem że należy przyjść z odpowiednio wypisana receptą, i apteka wówczas zamawia odpowiednią spreparowany susz, jednak nurtuje mnie kwestia dostępności

Proszę o jakieś rady..

#zdrowie #medycyna #onkologia #pytanie #choroby #lekarz #nowotwory #pytaniedoeksperta #medycznamarihuana #rak
  • 12
@Wjolka Mama jest pod opieką poradni medycyny paliatywnej, ale mnie bardziej interesuje, jak to wygląda w rzeczywistości. Nie raz już spotkałem się z różnymi przeszkodami w służbie zdrowia, więc wolę się przygotować, i porozmawiać z kimś kto stosuje bądź stosował medyczna marihuanę.
@weedmario Jasne, rozumiem.
Po prostu wielu lekarzy jest mocno zaangazowanych w swoja prace i jesli zapytasz - odpowiedzą. A czesto maja spora wiedze na takie tematy, bo albo pomagaja w takich kwestiach pacjentom, slyszeli wiele na konferencjach/czytali w pismach, albo juz ktos kiedys ich o to pytał.
Nawet jesli metoda ma nie do konca jasny status w kraju, w ktorym pracują.