Wpis z mikrobloga

@sejsmita: no to już chyba rozumiem, że za fenomenem stoją kontrowersje. Troche dziwi, bo za takiego Hatreda, który naśladował Postala twórcom się oberwało dość mocno (imo zresztą niesłusznie).
Jak ktoś chce sobie grać w półhentaie to spoko, ale ani fabularnie, ani mechanicznie (w sumie niewiele wiadomo) mnie nie przekonuje. Jakbym już miał coś teraz w strategii turowej to odkryłem niedawno openxcom i pochodne (UFO2000, OpenXcom, OpenApoc, UFO:AI, Long War, Long
Neurohaox - @sejsmita: no to już chyba rozumiem, że za fenomenem stoją kontrowersje. ...

źródło: comment_lOvpOKoPsv47ceWwh7xVDzotyqyrPGey.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@sejsmita: popatrz, co znalazłem

Tak szczerze. Kiedy Kickstarter?

JZ: Tak szczerze – nie będzie. Mógłby być i zgarnęlibyśmy pewnie furę hajsu, ale to, co robimy, nie jest chamskim skokiem na kasę. Ogarniałem tak sytuację, żeby mieć pieniądze na zrealizowanie całości. Odpalanie teraz Kickstartera byłoby dla mnie osobiście niemoralne i nieuczciwe. Ostateczność jest taka, że nie wyrobimy się w terminie i wtedy będziemy musieli się zwrócić do fanów o pomoc,
  • Odpowiedz
@Neurohaox: Nie wiem, jak Destructive Creations, ale Stoic na bank pluje sobie w brodę. Z jednej strony szanuję takie uczciwe, trochę rycerskie podejście. Z drugiej jednak to nie jest takie proste, przynajmniej w kwestii tbs. Są odpowiedzialni wobec graczy, a to, moim zdaniem, znaczy, że produkt jest najważniejszy i powinni zrobić wszystko, co możliwe żeby był sukces.
Inna sprawa, że crowfunding to nie jest tylko weź kasę i rób grę.
  • Odpowiedz