Aktywne Wpisy
keep_movin +106
Mirko, jak długo toczą się postępowania z powodu molestowania?
Zastanawia mnie to, bo minęło już 19 miesięcy odkąd @wolfKida była rzekomo molestowana przez tatuatora, a chyba wpadłaby pochwalić się na mirko jak wygrała sprawę, prawda?( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #pieklomezczyzn
Zastanawia mnie to, bo minęło już 19 miesięcy odkąd @wolfKida była rzekomo molestowana przez tatuatora, a chyba wpadłaby pochwalić się na mirko jak wygrała sprawę, prawda?( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #pieklomezczyzn
slec22 +55
Zwolnili mnie dzisiaj z roboty daj ktoś plusa na pocieszenie
#pracbaza #pracait #programista15k #testowanieoprogramowania
#pracbaza #pracait #programista15k #testowanieoprogramowania
Napływ religii chrześcijańskiej do europy doprowadził do zniszczenia niemal całego pogańskiego dziedzictwa, setek lat zacofania i dominacji kościoła nad życiem społecznym.
Obecnie mamy do czynienia z napływem religii muzułmańskiej której przedstawiciele w wielu przypadkach ciągle niezdystansowani się do założeń ich księgi jak współcześni katolicy.
Przez to biorą je nieco zbyt poważnie.
Ich religia rozprzestrzenia się niezwykle szybko i nie zawsze w pokojowy sposób jako to było setki lat temu
Ale jeśli porównany Cesarstwo Rzymskie które przez większość swojego okresu było pogańskie, Persję, Chiny, starożytną Grecję, Egipt czy nawet świat islamski z czasów średniowiecza i porównany to wszystko z chrześcijańską Europą no to cóż...
Pismo istniało na długo przed chrześcijaństwem w krajach pogańskich takich jak Mezopotamia czy Egipt. Kościół rozprzestrzeniał pismo pogańskiego Rzymu, a i tak pisać i czytać umiała tylko elita.
Porównuje też dziedzictwo krajów europejskich takich jak Rzym czy starożytna Grecja. I porównuje też kraje europejskie do krajów muzułmańskich czy azjatyckich w czasach średniowiecza.