Aktywne Wpisy
Ktoś mi wytłumaczy czemu prawackie podludzie mają takie #!$%@? o tą aborcję. Czy oni będą wychowywac te dzieci? Nie ich sprawa i życie. O co im chodzi ? Aborcja powinna być dostępna przez cały okres ciąży
#aborcja #wybory #bekazpisu #kosciol #katolicyzm #mikromodlitwa
#aborcja #wybory #bekazpisu #kosciol #katolicyzm #mikromodlitwa
rydzniznic +8
Wiecie co jest najzabawniejsze? Opozycja powie ze "pieniędzy nie ma i nie będzie" zabiorą social i emerytury, napchają własne kieszenie, wydadzą na ośmiorniczki, a ich elektorat będzie mówił "oooo jaka dobra władza, nie chcą zadłużać państwa, a ja nic nie dostanę, oooo".
Nie wierzę w naiwność tych lemingów xD
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #polityka #polska #wybory
Nie wierzę w naiwność tych lemingów xD
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #polityka #polska #wybory
Spełniłem swoje marzenie - przejechałem samotnie motocyklem przez Wietnam. Z Ho Chi Minh City (Sajgon) do Hanoi.
Nie było łatwo przetrwać na dzikich drogach Wietnamu, gdzie jedną z zasad jest "większy ma pierwszeństwo". Dosłownie.
Nie zliczę ile raz kierowcy autobusów i tirów podczas wyprzedzania spychali mnie na pobocze, a nawet całkowicie z drogi.
Skupienie cały czas, bo nigdy nie wiesz kiedy jakiś skuter wyjedzie z posesji czy bocznej drogi, pod prąd. Ścinanie zakrętów przez samochody i ciężarówki w górach to standard.
Polecam taką formę podróżowania ale bądźcie świadomi ryzyka jakie się podejmuje. Byłem świadkiem dwóch wypadków, w których brali udział europejczycy. W obu przypadkach skończyli w szpitalu. Pomagałem na miejscu zdarzenia, byłem w szpitalu, może zrobię o tym wpis.
Podsumowując:
Wypożyczyłem Hondę XR 150 na 3 tygodnie.
Z tego w trasie byłem 15 dni, reszta to odpoczynek i zwiedzanie.
Jechałem średnio 5h dziennie czyli w sumie jakieś 75h.
Pokonałem 2666km czyli średnio każdego dnia jazdy około 178km.
Mapka z pokonaną trasą w komentarzu.
Jestem zachwycony Wietnamem oraz gościnnością wietnamczyków. Wrócę tam, mam jeszcze północ do zrobienia (Sapa, Ha Giang etc) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zdjęcie zrobione na Hai Van Pass (trasy znanej z Top Gear). Chwilę przed tym jak skończyło mi się paliwo ( ͡° ʖ̯ ͡°) XD
W trakcie swojej podróży spotkałem wielu fajnych ludzi, w tym mireczków:
@Spearo @VietNamNhaTrang @Cam3L @maximus481 @Cash1337
Pozdrawiam!
#wietnam #podrozujzwykopem #podroze #motocykle #azja #fotografia #mojezdjecie #chwalesie #dziendobry #swiat
Ale to za osobę ?