@smoczewski: wygląda bardzo ładnie i przyjaźnie ale niestety nie do końca tak jest :) często gęsto zamykanie oczu i otwieranie pyszczka może być spowodowane strachem lub zbyt dużym natężeniem oświetlenia w pomieszczeniu. Nie zapominajmy, że to zwierzęta które funkcjonują głównie w nocy. Zdjęcie może i wyszło ciekawie ale pytanie jakim kosztem :) swoją drogą musze też zepsuć wasze wizje-ten mały gekon jest z plastiku
@Smolarr: zależy z jaką reakcją mamy dokładnie do czynienia. Otwieranie pyszczka jak najbardziej może sugerować też zbyt suche terrarium, jeśli jest połączone z wydawanym odgłosem (ja to nazywam szczekaniem) to może być inaczej. Mój gekon np. "szczeka" kiedy coś mu się ewidentnie nie podoba.
@adam-photolive: co poradzisz ¯\_(ツ)_/¯ na pocieszenie dodam za to, że gekony podczas snu przybierają różne, często dziwne i niezrozumiałe dla nas pozycję. Spanie w pozycji "na szczupaka" z wywiniętymi wszystkimi łapkami do tyłu to norma ( ͡°͜ʖ͡°)
@Suplement_Diety: syndrom bambiego. Ludzie są głupi i często widać na filmikach jakieś zwierzęta, które pozornie uśmiechają się ale robią coś słodkiego ale w rzeczywistości takie zwierze zazwyczaj broni się, chce zaatakować, czy cokolwiek innego ale debile i tak stwierdzą, że jakiego to słodkie stworzenia uśmiechają się specjalnie do kamery
@Radziox: a jednym z lepszych przykładów jest picrel. Na tego psa ktoś najprawdopodobniej podniósł rękę, stąd odruch opuszczenia uszu i silnego zamknięcia oczu, generalnie boi się, może go biją, zęby widać, bo chwilę wcześniej pewnie na kogoś warczał, no ale hehe memik.
źródło: comment_wlatxGWYfMsnRO3geKVpBsUKiLJPEnna.jpg
Pobierz@adam-photolive: no chyba raczej odwrotnie. Wyjaśnił wszystko elegancko i nie powtarzał bzdur jak jakaś połowa memów ostatnio.
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_E4XedTWAM4qfCkgVx5ztFIYvWK96kZds.jpg
Pobierz@Suplement_Diety: kurczę, a już liczyłem na to, że to jakiś miks z kosmitą ( ͡° ʖ̯ ͡°)