@Jaro070: kolega miał to samo w E39 tylko, że ciszej troche stukało. Szukał i pytał - panewki sprawdzone byly OK, ktoś mówił, ze to wtryski - zregenerowane efekt ten sam. Auto jeździło tak przez dobry rok i po prostu sprzedał xD
@Jaro070: ja to bym sprawdził przede wszystkim rozrząd, bo na pierwszy rzut to brzmi jakby po prostu był luźny i rzępolił (czy on czasem przy odpalaniu nie zagrzechotał?). te silniki miały zmienne fazy? bo może to też tak rechotać? ewentualnie może zerknij jeśli masz klapkę DISA w dolocie czy ona nie jest luźna.
@MirekWyznajeAnonimowo: z odpalaniem nie ma problemu, więc to chyba nie rozrząd, ale jeszcze to zweryfikuję. przy odpalaniu zagrzechotał, ale to może być wina urwanego tłumika środkowego i końcowego, który już mam zakupiony sprawny i czeka na wymianę. Zmiennych faz nie ma, DISA sprawdzę.
Dodatkowo zmieniałem ostatnio olej na 5W40. Nie wiem ile dokładnie miał przejechane, ale od momentu zakupu auta zrobiłem 8 tys, a poprzedni właściciel mówił, że zmieniał. Był
@Jaro070: no ale jak masz napinacz wyruchany albo ślizgi na wykończeniu to przecież będzie szurac i będzie odpalać. do momentu aż to p--------e. tym bardziej jeśli mówisz, że były opiłki, no to przecież chyba logicznie składa się w całość.
@MirekWyznajeAnonimowo: zdejmowałem ostatnio pokrywę zaworów i łańcuch wydawał się być ok. Wiem, że wcześniej ktoś przy nim grzebał, bo były dodatkowe znaki oprócz tych fabrycznych. W przyszłym tygodniu jeszcze inny mechanik będzie grzebać, to powiem żeby popatrzył dokładnie na rozrząd
@Jaro070: po zdjęciu pokrywy to mało co tego łańcucha widać. praktycznie nie widzisz żadnego ślizgu, napinacz gdzieś głęboko w d... nawet napięcia łańcucha nie jesteś w stanie ocenić.
#bmw #motoryzacja #e46
Auto jeździło tak przez dobry rok i po prostu sprzedał xD
jak uda Ci się dotrzeć do przyczyny to daj znać.
Dodatkowo zmieniałem ostatnio olej na 5W40. Nie wiem ile dokładnie miał przejechane, ale od momentu zakupu auta zrobiłem 8 tys, a poprzedni właściciel mówił, że zmieniał. Był