@karolinana: wrzuciłem, nie wiem czemu poprzednio spadł z rowerka ten wpis. Jak widziałem go ostatni raz trzy godziny po wrzuceniu to miał 50 plusów. XD
@Brzozq: każdy litr oddanej krwi to 130 zł ulgi w podatku, dostęp do badań/poradni/lekarzy w max tydzień, obsługiwanie poza kolejnością w aptekach i wszystkich punktach medycznych. ( ͡°͜ʖ͡°)
@Sztandarsky: to akurat zależy od samego RCKiK. Na Śląsku jest 8 czekolad i wafelek, ale na Opolszczyźnie (dawniej?) było 9 zajebistych czekolad. Picie nigdy nie wpadło, ale sporo różnych gratisów już zebrałem: koszulki, kalendarze, przypinki, długopisy, opaski.
każdy litr oddanej krwi to 130 zł ulgi w podatku, dostęp do badań/poradni/lekarzy w max tydzień, obsługiwanie poza kolejnością w aptekach i wszystkich punktach medycznych. ( ͡°͜ʖ͡°)
@oddawaj_kasztana: tak mi się wydaje że takie coś to powinno być w każdym normalnym kraju a nie za oddawanie krwi... Ale może się mylę ( ͡°͜ʖ͡°)
@oddawaj_kasztana ile masz litrów? I jak to działa, idziesz, kolejka, wyciągasz legitymację i wchodzisz pierwszy, nawet jeśli nie jesteś zapisany do lekarza?
Donośny był to kwik. ^^ Pomimo tego, że słyszałem tylko na jedno ucho. XDD
#coolstory #krwiodawstwo #zhdk #heheszki #humorobrazkowy #humor #krew #takaprawda
Aa, i jest duża baza leków refundowanych. Jak laryngolog przypisał mi antybiotyk to zapłaciłem za niego 2 ziko. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I jest zwolnienie z pracy/szkoły w dniu donacja.
@oddawaj_kasztana: tak mi się wydaje że takie coś to powinno być w każdym normalnym kraju a nie za oddawanie krwi... Ale może się mylę ( ͡° ͜ʖ ͡°)