Wpis z mikrobloga

@Aldarith: to brzmi tak, jakby bogacz musiał się "poświęcić" i zrobić zakupy w biedronce(ale o tym wiedział, bo to jedyny sklep w miejscowości). No a potem i tak wrócił mercedesem do swojej willi( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nikt go o to nie prosił. To było jego rozwiązanie problemu, który sam sobie stworzył(zakładając, że jest wszechmocny i wszechwiedzący staje się to jeszcze bardziej komiczne).
  • Odpowiedz
  • 7
@Aldarith Czyli co jest wyjatkowego w tym Bogu? Że pozwolil się zabic z myslą o tym, że i tak bedzie Bogiem i Panem całego świata? Poświęcenie nie ma co xD Ktos dobrze napisał, takie poświęcenie jakby bogacz mial zrobic zakupy w Biedronce z mysla, że i tak zaraz wraca do swojej willi.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Aldarith: w odniesieniu do twojego przykładu z kradzieżą : lord, ojciec i syn to powinna być jedna p----------a osoba z rozstrojeniem jaźni, która sama się okrada, sama skazuje na śmierć i sama się poświęca xd
  • Odpowiedz
@Aldarith: Szykowałem dłuższy i konkretniejszy post, ale w pewnym momencie coś we mnie pękło, bo jesteś zwykłym pyskatym, butnym i pysznym chamem. Zgodnie z tym co piszesz trafisz do piekła i bynajmniej nie będziesz na końcu kolejki.
  • Odpowiedz
Szatan, jak i cała reszta demonów, to upadłe anioły.

@Aldarith: Czy Bóg jako istota wszechwiedząca tworząc te anioły nie wiedział zawczasu, że się zbuntują? Jeśli tak i nic z tym nie zrobił, to znaczy że zaakceptował taki stan rzeczy i istnienie tego "kłamstwa", w konsekwencji osobiście skazując człowieka na upadek.
  • Odpowiedz
  • 6
@Hound
Kolega @Aldarith już w pierwszej swojej wiadomości tutaj pokazał swoją kulturę nazywając mnie zapleśniałym kapciem, mimo że mój post nie uderzał w nikogo personalnie.
No ale widać niektórym nie przechodzi nawet przez myśl, że to w co wierzą może być kłamstwem.
  • Odpowiedz
@Aldarith: Tylko że skoro Jezus jest Bogiem, a Jezus rozmawia z Bogiem to Jezus rozmawia sam ze sobą? Czemu akurat Jezus urodził się w danym momencie i w danym miejscu na świecie? Jak mogła nastąpić taka zmiana w osobowości Boga - z gnoja który spuszcza jakieś meteory na miasta bądź zatapia niemal wszystkich ludzi na Ziemii do osobowości spokojnej, która wybacza wszystkim wszystkie grzechy (oczywiście potem ewentualnie wsadza niektórych do
  • Odpowiedz
  • 2
@mirkobogdan Zrobił to, żeby pokazać jak bardzo nas kocha. Tyle :-) Tak Cię kocham człowieku, że oddaje siebie na ofiarę. Umrę za Ciebie. Bóg umiera za swoje dzieło. Nie musiał absolutnie, ale tego chciał, żeby pokazać nam jak.bardzo.nas.kocha.
  • Odpowiedz
Nie musisz tego przyjmować ani się z tym zgadzać, nie pytaj mnie też czemu tak, a nie inaczej. Ja Ci tylko podaję fakty.

@Aldarith: hahaha ale to wszystko jest p----------e, dobrze ze to to tylko bajka( ͡° ͜ʖ ͡°) tyle hipokryzji falszu i zaklamania to w zadnej innej ksiazce nie ma.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Aldarith: Ale to jeden byt. Więc po co posyłać samego siebie na śmierć? Żeby przebłagać samego siebie? No prośba. W ogóle co to za ofiara. Jezus nic nie poświęcił bo nie miał nic do stracenia. Już Hiob jest szlachetniejszą postacią. Jezus nie bał się śmierci bo był i jest bogiem i poddał się jeszcze na kilka lat cierpienia (co w skali wieczności jest niczym). Jak dla mnie to nie jest
  • Odpowiedz
@mirkobogdan: Nie czytaj Biblii, nie wiedz nic o Bogu, nie miej pojęcia o powodzie i celu dzieła zmartwychwstania, pisz wysrywy, myśl, że jesteś mądry i coś wiesz, wysnuwaj swoje własne, nic niewarte teorie, bądź starym, zapleśniałym kapciem- wykopkiem, bądź mirkobogdanem (wow, nawet nick pasuje).

@Aldarith ja p------ę, byłem przekonany, że piszesz o katolikach zanim doczytałem do końca, prawie plusa dałem xDDD
  • Odpowiedz