Aktywne Wpisy
mickpl +1149
Ksiega_dusz +27
Jak zamierzacie dociągnąć do emerytury jako programiści, mając na uwadze aktualny rynek pracy, rosnącą podaż programistów oraz dynamikę branży, technologii?
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java
Orientuje się ktoś, czy będą planowane jakieś protesty przeciwko "Piątce R------------a Polski W Drobny Mak"? To już nie są żarty, ten kraj tego nie przeżyje. Kaczyński jest tak uzależniony od władzy, że bez wahania poświęci przyszłość nas wszystkich i naszych rodzin, aby jeszcze trochę móc się odurzać jedyną rzeczą jaka go kiedykolwiek obchodziła. I ma ze sobą współuzależnionego Morawieckiego zdaje się, bo z tego co widzę on też nie ma absolutnie żadnych zahamowań.
https://www.businessinsider.com/pmi-data-recession-german-manufacturing-worse-than-thought-2019-4?IR=T
W Niemczech rozpoczyna się recesja w produkcji. Za jakiś czas odczujemy to w Polsce gdy zaczną spadać zamówienia u podwykonawców i targety w montowniach. Wiele rzeczy można olać, ale jeśli rząd naprawdę zrealizuje swoje plany, to w razie najdrobniejszego szmeru na rynkach światowych będziemy zazdrościć Grecji tak dobrze przeżytego kryzysu. Ja nie chcę stąd wyjeżdżać bo banda s---------w r-------a mi mój własny k---a kraj.
@chanelzeg: W najlepszym czasie w historii Polski. Nigdy nie było tak dobrze jak jest teraz, jesteśmy samym na szczycie pośród ponad 1000 lat historii. Jaka jest szansa, że ten szczyt jeszcze się podniesie zamiast złapać jakąś korektę?
@anonimowyrozmowca: Uciec z chlewu ogarniętego pożarem można zawsze. Ale chyba warto by go było próbować jednak ugasić? Serio nie przeszkadza ci, że ledwo 30 lat od wyjścia z komunizmu zaryjemy znowu o dno i to tylko i wyłącznie przez s---------h psychopatów w rządzie?
http://samorzad.pap.pl/depesze/wiadomosci_pap/173268/Poparcie-dla-500--CBOS-zbadal-opinie-Polakow-w-sprawie-programu-Rodzina-500
Życzę powodzenia w organizowaniu tych protestów xD
@Khaine: obawiam sie, ze beda wiece poparcia, a nie protesty.
@Khaine: Przy mądrych rządach można mieć na prawdę spory wzrost PKB nawet w czasie światowego spowalniania, ale żeby tak było tzreba oszczędzać pieniądze i inwestować by mieć korzyści w przyszłości. W Polsce wszelakie inwestycje są stopowane a kasa rozkradana przez partyjnych bonzów i na wydawana kupowanie wyborców. Nie przypadkiem konkurencyjność gospodarki spadła do najniższego poziomu od blisko
@Khaine: jak chcesz skoro jedyne partie niepopierajace rozdawnictwa to konfederacji majaca 5 % pis po psl wiosna razem to socjaluchy
@Khaine: Klub Jagielloński coś organizował, ale mini.
@rafgg: Zesrają się. Moim zdaniem jeśli to nie będzie przed wyborami, to nawet im się d--y nie będzie chciało ruszyć żeby podrzeć ryje. To jest tak bezwartościowa i c-----a część społeczeństwa, że nawet nie wierzę w ich zdolność do czynnego protestu, bo to prawie jakby pracować. Będą tylko wyrazy oburzenia na fejzbuczku. A ci którzy 500+
@Khaine: A to wszystko w 4 lata, najbardziej antypolski rząd w historii Polski, strach pomyśleć co będzie gdy wygrają kolejne wybory.