Wpis z mikrobloga

@WujaAndzej: to sztuczny gatunek dokonany z polaczenia Salvia divinorum jako czynnik zenski i Coleus pumilus jako meski, a ich dzieckiem jest wlasnie Coleus blumei

Roslina jest i nie jest psychoaktywna. Wiele badaczy stwierdzilo ze w roslinie nie ma substancji psychoaktywnych, a z drugiej strony wiele badaczy wskazuje ze roslina zawiera Forskoline.

Nie jest wiadome dlaczego z jednej rodziny dajmy np 10 roslinek 5 jest psychoaktywnych a inne piec
  • Odpowiedz
@WiFoN_xD: Tego to ja nie wiem, ale wiem że jest pare roślinek w polsce które mają znaczącą ilość DMT albo jakiejś pochodnej, w ogóle prawie kazda roslinka ma coś psychoaktywnego [ilosci to inna sprawa, typu 1 mikrogram na gram]. Np taki ziemniaczek [roślina] ma pełno benzodiazepin, ale też trującą solanine. Chcialem kiedyś zrobic test wywar z estragonu, ma delorazepam i jakies inne benzo, ale 1mg delorazepamu = 10kg estragonu, problematyczne.
  • Odpowiedz
@WujaAndzej: Ciężko stwierdzić czy działa, miałem wrażenie, że tak, ale subtelnie. Możliwe, żę było to placebo co nie zmienia faktu, że miałem odczucia typowe dla dyscocjantów w małych dawkach. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz