Wpis z mikrobloga

Do wszystkich broniących nauczycieli

WIECIE jaka jest różnica między nimi a nami?
Że jak ty pójdziesz strajkowac to Cię wyjebia z pracy.
Ich nie. Plus robią to w czasie kiedy zbliżają się egzaminy uderzając w dzieci.

Co jest wspólnego między nami i nauczycielami?
Możemy my jak i oni zmienić pracodawcę jak coś jest nie tak.
Tylko że nauczyciel to urzędnik państwowy a urzedas jest LENIWCEM bo ma ciepła posadę, wystarczy że siedzi na dupie jak każdy urzedas i odwala swoje maniany.
Jak. Im nie pasuje pensja to zapraszam się przekwalifikowac.
Górników byście pędzli za 13, olowkowe itp. Ale nauczyciele to święte krowy?

Pozatym PiS sam ukrecil bat na swój łeb. Za dużo rozdawnictwa rozzuchwalilo ludzi.

#strajknauczycieli
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MangoZjem: Wpompowanie pieniędzy w ten zdegenerowany niemal u samych podstaw system też w niczym nie pomoże. Chwilę pocieszą się tą kasą i zaraz wróci "stare".
Z medycyną u nas podobnie. I z górnictwem. I w ogóle z tą całą j----ą budżetówką.
  • Odpowiedz
@Holenderski_Ser: czyli wykonywales zawod niewymagajacy wiedzy i sie po prostu czegos nauczyles. To nie jest przekwalifikowanie sie tylko zdobycie jakichkolwiek kwalifikacji. A nawet jesli hipotetycznie wszyscy nauczyciele sie przekwalifikuja bo to przeciez takie proste to kto bedzie uczyl gowniaki?
  • Odpowiedz
@denerwujesie: poczatkowo moze tak byc ale zacheci w przyszlosci lepszych mlodych nauczycieli do podjecia pracy bo teraz nie ma nikt motywacji skoro gowniak po maturze jest w stanie zarobic wiecej w biedrze niz nauczyciel po 30 latach pracy
  • Odpowiedz
  • 0
@MangoZjem to jest przekwalifikowanie

Na magazynierze też potrzebowałem wiedzy i umiejętności. Nie zbierałem tam z pudełek ciuchów tylko miałem certyfikaty i inne szkole ia potrzebne do pracy akurat w tej roli.
  • Odpowiedz
  • 0
@MangoZjem ja podaję przykład ze da się przebrazowic. Szybko i bezboleśnie. Ale trzeba chcieć a nie p-------c i. Siedzieć w jednym miejscu. Jak ktoś nie jest mobilny to nic nie będzie miał.
  • Odpowiedz
@MangoZjem: Jakoś do tej pory podejmowali tę pracę. A nauczyciel po 30 latach pracy wcale aż tak mało nie zarabia. Tym się właśnie on różni od kasjera. Kasjer nigdy nie dostanie "wysługi". Nikogo nie interesuje, że kasjer jest mianowany czy jakiś inny, a przy tym może zapomnieć o trzynastce i innych premiach - żadnych benefitów budżetówki.
Albo jesteś kasjerem na takich samych warunkach (zawsze na minimalnej), albo zmień pracę. Dlatego
  • Odpowiedz
@denerwujesie: moja mama ponad 30lat nauczycielka dyplomowana wynagrodzenie 2900 z groszami netto. Nie no godne zarobki jak na kogos kto ksztaltuje przyszlych pracownikow i pracodawcow xD kasjerzy w dyskontach zarabiaja podobnie i tez maja dodatki swiateczne, multisporty i prywatna opieke medyczna wiec nie bredz. Jedyna roznica ze nie musieli na to pracowac 20 lat tylko po prostu przejsc przez rekrutacje
@Holenderski_Ser: no to promuj nowych wynagrodzeniem 1700 netto
  • Odpowiedz
@MangoZjem: 2900 netto i nic oprócz tego? Mój stary tyrał za mniejsze pieniądze na trzy zmiany w fabryce u prywaciarza, a wcześniej w gazowni co przypłacił totalną rozpierduchą organizmu. Dzisiaj w wieku siedemdziesięciu lat wygląda i czuje się na osiemdziesiąt. Takie targi chcesz urządzać? Technik chemik wykształcony w komunie. I on musiał się "przebranżowić" jak zamknęli tą państwową gazownię w cholerę. Nie miał wyjścia w gównianych latach dziewięćdziesiątych.
  • Odpowiedz
@denerwujesie: i trzynastke raz w roku. I tyle. Panie ale po pierwsze mam w dupie prywaciarza bo tam sobie sam negocjujesz stawke a nie ustala Ci ja ustawa a po drugie proponuje zapoznac sie z pojeciami takimi jak inflacja i waloryzacja bo 10 lat temu to te 3k moze bylo duzo ale dzis tyle co nic
  • Odpowiedz
@denerwujesie: czyli tyle widocznie byla warta jego praca. Nauczyciele wykonuja mega wazna robote, to od nich zalezy jak bedzie wygladac gospodarka kraju za x lat, serio chcesz zeby to byli ludzie ktorzy zosrali nauczycielami bo ich nie chcieli nigdzie indziej?
  • Odpowiedz