Pojeździłem sobie ostatnio w kilku miastach Polski zarówno uberem jak i taksówką. Wnioski: • auta - uber: przeważnie nowsze choć średniej klasy, zawsze czyste. - taksówki zawsze dojechanie, przeważnie starsze ode mnie mercedesy, co ciekawe trafiłem w takie co mocno śmierdziały papierosami • kierowcy - w uberze pół na pół Polacy i Ukraińcy. Niektórzy słabo mówiący po Polsku. Młodzi 20-30 lat. - w taksówkach zawsze Polacy - panowie w zaawansowanym wieku • nastawienie do klienta - w uberze póki samemu się nie zagadało to tematu nie było, na pytania jak się jeździ na uberze nikt nie narzekał, każdy chwalił, że może dorobić do studiów albo zarobić na nową furę. Opowiadali anegdoty, wymieniali stawki, ogólnie chwalili sobie. - taksówkarze - jeden wielki cierp jak to jest źle i że ludzi nie ma i sezon słaby. Ogólnie malkontenctwo do kwadratu • stawki - przykład z Krakowa (do potwierdzenia) z Głównego na Życzkowskiego uber 16 zł vs. 30 u taksiarza który nawet nie włączył licznika - podobna relacja była we Wro z Głównego na Trzebnicką oraz w Warszawie z Koszykowej na Krakowskie
To są moje własne doświadczenia i oczywiście nie można? ich przekładać na wszystkich kierowców zarówno ubiera jak i taksówek ale wnioski pozostawiam wam do wyciagnięcia.
@R2D2_z_Sosnowca: zawsze się zastanawiam jakie taxi wybierają ludzie tacy jak ty xD Nie wiem to jakieś taxi dla biedaków musi być. Ponad 100+ kursów mytaxi i nigdy ani jednego problemu.
@MikelThief: podjeżdżasz do obcego miasta w kraju w którym od dawna nie mieszkasz, nie masz pojęcia na temat aplikacji i tego co żre w danym mieście, masz w------e na pieniądze bo jesteś w delegacji, stoi rząd januszy taksówkarzy i wsiadasz do pierwszego lepszego. Wyjaśnione? Podobnie zrobiłem z pociągami jeżdżąc różnymi klasami z różnymi przewoźnikami a także z różnymi liniami lotniczymi bo w krótkim czasie zaliczyłem osiem lotów po całym świecie.
@crbman: > mnie tylko zastanawia czemu korpo taksówkarskie nie założą po prostu aplikacji?
Bo chcą zarobić najmniejszym nakładem czegokolwiek. Łatwiej im znaleźć paru frajerów dziennie, przez 90% czasu siedząc w samochodzie niż jeździć non stop. Zarobią tyle samo, ale nie pracują. Już pomijając fakt, że wiekszość z tych zajechanych mercedesów nie wytrzymałaby takiej eksploatacji na dłuższą metę.
@MikelThief: tak bo w kraju w którym mieszkam używam tej samej aplikacji do ubiera natomiast nie wiem czy istnieje jakaś uniwersalna na polskie i amerykańskie taksówki. Skończ proszę
@Deska_o0: bo miałem taką okazję i pomyślałem, że to zrobię i to zrobiłem
Szanuje całym sercem Ubera, ale nie zgodzę się z w uberze póki samemu się nie zagadało to tematu nie było. Ostatnio byłam w Warszawie i jezdzilam tylko nim. 100% przejazdów byłam zagadywana przez panów, mimo braku chęci na rozmowy i zdawkowe odpowiedzi ( ͡°ʖ̯͡°)
mnie tylko zastanawia czemu korpo taksówkarskie nie założą po prostu aplikacji?
@crbman: Bo aplikacja to koszt około 50k, chyba że chcesz bardziej dojechaną - to więcej. A u nas lepiej wypłacać sobie po 15k pensji i drzeć mordę że Uber psuje rynek, niż "przebidować" pół roku i najzwyczajniej w świecie zainwestować hajs.
weź się nie ośmieszaj jak już zostałeś zgaszony. jak jedziesz do amerykańskiego odpowiednika pcimia dolnego to jesteś w 100% pewny że będzie uber działal? albo do włoskiego odpowiednika? albo słoweńskiego?
może być tak, że nie ma tam ubera a jest jakaś lokalny odpowiednik. i sobie nie pojedziesz.
@MikelThief: nie, wówczas biorę lokalną złotówę zaparkowaną w każdej dziurze pod stacją kolejową i nie wnikam w rynek co jest akurat najlepsze w okolicy. To też uczyniłem w Krakowie, Warszawie i Wrocławiu. O co ci chodzi?
@R2D2_z_Sosnowca: po prostu skończę dyskusję bo reprezentujesz poziom typowego wykopowego zera dyskusyjnego. życzę ci unikania tych tragicznych złotówek do których masz szczęście i trafienia na kogoś normalnego w taksówce
Pojeździłem sobie ostatnio w kilku miastach Polski zarówno uberem jak i taksówką. Wnioski:
• auta
- uber: przeważnie nowsze choć średniej klasy, zawsze czyste.
- taksówki zawsze dojechanie, przeważnie starsze ode mnie mercedesy, co ciekawe trafiłem w takie co mocno śmierdziały papierosami
• kierowcy
- w uberze pół na pół Polacy i Ukraińcy. Niektórzy słabo mówiący po Polsku. Młodzi 20-30 lat.
- w taksówkach zawsze Polacy - panowie w zaawansowanym wieku
• nastawienie do klienta
- w uberze póki samemu się nie zagadało to tematu nie było, na pytania jak się jeździ na uberze nikt nie narzekał, każdy chwalił, że może dorobić do studiów albo zarobić na nową furę. Opowiadali anegdoty, wymieniali stawki, ogólnie chwalili sobie.
- taksówkarze - jeden wielki cierp jak to jest źle i że ludzi nie ma i sezon słaby. Ogólnie malkontenctwo do kwadratu
• stawki
- przykład z Krakowa (do potwierdzenia) z Głównego na Życzkowskiego uber 16 zł vs. 30 u taksiarza który nawet nie włączył licznika
- podobna relacja była we Wro z Głównego na Trzebnicką oraz w Warszawie z Koszykowej na Krakowskie
To są moje własne doświadczenia i oczywiście nie można? ich przekładać na wszystkich kierowców zarówno ubiera jak i taksówek ale wnioski pozostawiam wam do wyciagnięcia.
#uber #taxi #krakow #warszawa #wroclaw #r2d2zwiedza
źródło: comment_aAdD5iQdAhDhbsab6sRYg3cY26qpTfGa.jpg
Pobierz@R2D2_z_Sosnowca: Jasne, możesz pisać co ci się podoba, wykop nie takie rzeczy przyjmie.
Dlatego możesz
Nie wiem to jakieś taxi dla biedaków musi być. Ponad 100+ kursów mytaxi i nigdy ani jednego problemu.
Bo chcą zarobić najmniejszym nakładem czegokolwiek. Łatwiej im znaleźć paru frajerów dziennie, przez 90% czasu siedząc w samochodzie niż jeździć non stop. Zarobią tyle samo, ale nie pracują. Już pomijając fakt, że wiekszość z tych zajechanych mercedesów nie wytrzymałaby takiej eksploatacji na dłuższą metę.
@Deska_o0: bo miałem taką okazję i pomyślałem, że to zrobię i to zrobiłem
@crbman: Bo aplikacja to koszt około 50k, chyba że chcesz bardziej dojechaną - to więcej.
A u nas lepiej wypłacać sobie po 15k pensji i drzeć mordę że Uber psuje rynek, niż "przebidować" pół roku i najzwyczajniej w świecie zainwestować hajs.
weź się nie ośmieszaj jak już zostałeś zgaszony. jak jedziesz do amerykańskiego odpowiednika pcimia dolnego to jesteś w 100% pewny że będzie uber działal? albo do włoskiego odpowiednika? albo słoweńskiego?
może być tak, że nie ma tam ubera a jest jakaś lokalny odpowiednik. i sobie nie pojedziesz.
Komentarz usunięty przez moderatora