Aktywne Wpisy

wiaderko-z-praniem +344
Wczoraj byłem w biurze i mieliśmy zwykłe spotkanie wewnątrz zespołowe (planowanie sprintu) i normalnie położyłem swój telefon obok lapka na stole. No i po spotkaniu, jak już w kuchni byłem podchodzi do mnie PMka i ni z tego ni z owego, tak po prostu z d00py mówi że mam dziecinne etui (xd).
Ja no to, że po pierwsze "no trudno to twoja opinia" no a po drugie to nawet jeśli to co
Ja no to, że po pierwsze "no trudno to twoja opinia" no a po drugie to nawet jeśli to co
źródło: 20240403_131549
Pobierz
77023 +68
Ta cała terapia to współczesny zamiennik religii. Tak jak w religii jak nie działa, nie ma pożądanych efektów, słyszysz za mało sie modliłeś, za słabo wierzysz itd, tak tam słyszysz, że zła technika, że za mało sie starałeś, że miałeś złe nastawienie i pierdylion innych wymówek. Zawsze twoja wina jak sie nie udało.
W obu przypadkach kapłan, ksiądz, imam, pastor, rabin, czy współcześnie psychoterapeuta uchodzi za nieomylnego, bo przecież on przenajświętsze, czy
W obu przypadkach kapłan, ksiądz, imam, pastor, rabin, czy współcześnie psychoterapeuta uchodzi za nieomylnego, bo przecież on przenajświętsze, czy
źródło: Screenshot_20240403_122536_Google
Pobierz

Pojeździłem sobie ostatnio w kilku miastach Polski zarówno uberem jak i taksówką. Wnioski:
• auta
- uber: przeważnie nowsze choć średniej klasy, zawsze czyste.
- taksówki zawsze dojechanie, przeważnie starsze ode mnie mercedesy, co ciekawe trafiłem w takie co mocno śmierdziały papierosami
• kierowcy
- w uberze pół na pół Polacy i Ukraińcy. Niektórzy słabo mówiący po Polsku. Młodzi 20-30 lat.
- w taksówkach zawsze Polacy - panowie w zaawansowanym wieku
• nastawienie do klienta
- w uberze póki samemu się nie zagadało to tematu nie było, na pytania jak się jeździ na uberze nikt nie narzekał, każdy chwalił, że może dorobić do studiów albo zarobić na nową furę. Opowiadali anegdoty, wymieniali stawki, ogólnie chwalili sobie.
- taksówkarze - jeden wielki cierp jak to jest źle i że ludzi nie ma i sezon słaby. Ogólnie malkontenctwo do kwadratu
• stawki
- przykład z Krakowa (do potwierdzenia) z Głównego na Życzkowskiego uber 16 zł vs. 30 u taksiarza który nawet nie włączył licznika
- podobna relacja była we Wro z Głównego na Trzebnicką oraz w Warszawie z Koszykowej na Krakowskie
To są moje własne doświadczenia i oczywiście nie można? ich przekładać na wszystkich kierowców zarówno ubiera jak i taksówek ale wnioski pozostawiam wam do wyciagnięcia.
#uber #taxi #krakow #warszawa #wroclaw #r2d2zwiedza
źródło: comment_aAdD5iQdAhDhbsab6sRYg3cY26qpTfGa.jpg
PobierzNastępnego dnia był protest. Chyba trzy lata temu? Od tamtej pory nie używam. Najlepsze wyjście nie wchodzić.
źródło: comment_e2P6TS3OiXC0xQTXFkAnIKp5ZRys4V1T.jpg
Pobierz