Wpis z mikrobloga

@rankomat: 18-25 to za duży przedział. Ale 18-20lat wg mnie to odpowiedni wiek na zwyżki, bo co by nie mówić to szczyle mają siano w głowie i większość szybciej jeździ niż myśli xD
  • Odpowiedz
skądś się to bierze ( ͡° ͜ʖ ͡°) Kierowcy 18-25 powodują zdecydowanie najwiecej wypadków

@restecp: Bo więcej jeżdżą... Ta statystyka jest do niczego. Jedyne co ma sens w kontekście ubezpieczeń to wypadki na przejechane kilometry w danej grupie wiekowej. Ewentualnie wypadki per capita.
  • Odpowiedz
@Yukio_Mishima: więcej jeżdżą niż grupa 25-50? Wątpię. Dojazdy do pracy, jazda w pracy, podróże. Obstawiałbym nawet, że to starsi jeżdżą więcej, bo mogą sobie na to pozwolić i mają więcej obowiązków. Młodzi po prostu zbyt dużo ryzykują na drogach, widziałeś kiedyś starszego pana jadącego bokiem BMW na drodze publicznej? Albo informacje o grupce starszych osób, które zginęły na łuku jadąc z niesamowicie duża prędkością wracając z imprezy? No właśnie. Młodzi
  • Odpowiedz
więcej jeżdżą niż grupa 25-50? Wątpię.

@restecp: Sorry, masz oczywiście rację. Wyraziłem się źle. Jeżdżą więcej/jest ich więcej na drogach od/niż ludzi starszych (na obrazku OPa 56+), którzy mają najniższe OC, a mistrzami kierownicy emeryci zdecydowanie nie są.

W każdym razie ta statystyka z twojego obrazka i tak niczego nie udowadnia (masz rację, ale to co dałeś na dowód, dowodem nie jest). Liczą się wypadki na osobę, a nie po prostu wypadki
  • Odpowiedz
@pracbazowiec a wez, mnie tez to wkurza, ale nie dalbym rady placic wtedy za oc 1500-1800zl gdzie na auto wydalem wiekszosc oszczednosci... jeszcze kombinacje z darowizna auta dla ojca, wpisywaniem wspolwlasciciela, potem kombinowanie z oc... masakra
  • Odpowiedz
@rankomat: Cześć

Jest fajna promocja w Rankomat.pl, można zgarnąć nawet 720 zł Smile wystarczy, że porównasz ubezpieczenie OC z pomocą mojego Linka lub Kodu:

Link Polecania rankomat.pl/polecaj/09LS0F
Kod
  • Odpowiedz