Aktywne Wpisy
Thror +1137
Zgodnie z obietnicą (link) przesyłam wyniki badań mojej próbki kreatyny firmy SFD (lepiej późno niż wcale).
Poziom rtęci został przekroczony czterokrotnie. Na wszelki wypadek poinformowałem sanepid w Opolu o przekroczeniu norm. Sanepid potwierdził, że moja partia została wycofana ze sprzedaży. Strona SFD także to potwierdza, po wpisaniu numeru partii 081.222
https://sklep.sfd.pl/produkt/SzukajPartii.aspx
#sfd #kreatyna
Poziom rtęci został przekroczony czterokrotnie. Na wszelki wypadek poinformowałem sanepid w Opolu o przekroczeniu norm. Sanepid potwierdził, że moja partia została wycofana ze sprzedaży. Strona SFD także to potwierdza, po wpisaniu numeru partii 081.222
https://sklep.sfd.pl/produkt/SzukajPartii.aspx
#sfd #kreatyna
nad__czlowiek +38
#programowanie #programista15k #pracait #korposwiat #pracbaza
Śmieszna jak logika programistów na udawanej działalności gospodarczej w celu oszukiwaniu na podatkach (ładnie jest to nazwane optymalizacją podatkową). Nikt się oczywiście nie czepia gości co mają kilku klientów jednocześnie, dodatkowe fuchy albo nawet mają od lat jednego klienta i wystawiają grzecznie jedną fakturę co miesiąc - ważny jest wtedy tylko i wyłącznie fakt czy to B2B różni się zdecydowanie od UoP, bo w większości przypadków posadź
Śmieszna jak logika programistów na udawanej działalności gospodarczej w celu oszukiwaniu na podatkach (ładnie jest to nazwane optymalizacją podatkową). Nikt się oczywiście nie czepia gości co mają kilku klientów jednocześnie, dodatkowe fuchy albo nawet mają od lat jednego klienta i wystawiają grzecznie jedną fakturę co miesiąc - ważny jest wtedy tylko i wyłącznie fakt czy to B2B różni się zdecydowanie od UoP, bo w większości przypadków posadź
Wybrałem sobie na następny samochód Signuma w 2.0 T no i pojawił sie problem bo kupić to to graniczy z cudem, ale nie zamierzam odpuszczać. Oglądałem już kilka w Lubelskim i powoli mam ochote pojechać do niemca i sam coś ściągnąć.
Mam pytanie czy ktoś może miał styczność z tym panem:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-signum-2-0t-benzyna-175-km-xenon-klima-skory-chromy-opc-line-ID6BNjzf.html#48ef199c40
Albo może nawet oglądał tego siga i mógłby powiedzieć coś wiecej, bo nie chciałbym jechać na wycieczkę do Radomia :)
@swrscyk: Samochód od handlarza z Radomia ( ͡° ʖ̯ ͡°) Nie wróży to dobrze, jakkolwiek dobrze by samochód nie wyglądał na zdjęciach...
Dlaczego ze wszystkich aut akurat signum?
Ja nie mówię, że nie jest fajne - miałem nawet okazję pojeździć jakiś czas. Tyle tylko, że ten model ma już co najmniej 11 lat i przy 2.0T może być nieciekawie z naprawami.
Komentarz usunięty przez autora
A idź z Focusem, poza wnętrzem jedno z bardziej awaryjnych badziewi z jakimi miałem do czynienia. No i było nie było Focus to dużo mniejsze auto od signuma/vectry.
Jeździłem także z tyłu i w signumie i w focusie mk2. Signum dużo przestronniejszy i bardziej wygodny. Co do vectry się nie wypowiem bo tylko prowadziłem kilka razy i na kanapę nie zaglądałem.
dzięki wszystkim za odpowiedzi, jak sie człowiek napali na samochód to przestaje racjonalnie myśleć, poczekam może się trafi coś fajnego a jak nie to wycieczka do Niemca :)
To jest automatyczna klima, tylko opel sobie wykombinował ,że zamiast wyświetlacza będą pokrętła. Tam jest opcja A przy prędkości nawiewów i to jest automat.
Ponoć była jeszcze taka klima sterowana z wyświetlacza głównego, no ja teraz przeglądam Astry H i takiej nie widziałem.
Co do radia to faktycznie szału nie ma ale przynajmniej jest parrot za co już +
Jakbyś chciał wymienić radio na lepsze to trzeba