Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Pytanie do biegajacych mirkow i mirabelek
Jakiś czas temu wykupiłem endomondo premium i stworzyłem plan na 10km który realizuje już od 5 tygodni. Ostatnio zakupiłem zegarek #garmin gdzie w connectcie mogę również stworzyć plany treningowe i teraz pytanie czy ktoś porównywal plany z tych 2 serwisów i potrafi wskazać i uzasadnić który jest lepszy? #endomondo #bieganie
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@sz-n: @aukolb: wydawało mi się że te plany z endomondo bazują na wcześniejszych treningach i tetnie dlatego są ok. Z obecnego jestem bardzo zadowolony bo mam już 10 minut progresu na 10 km a jeszcze nawet połowy planu nie ma
  • Odpowiedz
@profaza: jak bazują na akutalnej formie to nawet spoko, ale ja też polecam trening biegacza. Robiłem od nich maraton na 3:30 i 3:15 który zrobiłem w 3:08 :D
  • Odpowiedz
  • 0
@aukolb: kolego ja wlasnie sprawdziłem Twój profil i my żyjemy na innych planetach xD ja tydzień temu przebieglem pierwsze 15 km w życiu a Ty niedawno maraton w Tokio xD prowadzisz jakiś dziennik treningów gdzie widać Twój progres z ostatnich lat?
  • Odpowiedz
@profaza: a jaki masz zegarek? w garminie jest cos takiego jak garmin coach i tam 3 trenerow podpisuje sie pod fajnymi planami. nie wiem czy na10 jest
  • Odpowiedz
@profaza: też biegam z endo premium - ogólne moje wrażenia
Zalety:
- daje fajny wycisk na interwałach i fajnie je odmierza (dokładnie),
- test Coopera od razu przelicza na dalszy ciąg treningów
- można ustalić porę przypomnienia o treningu, ma znaczenie zwłaszcza na początku później już się planuje dzień "bo jutro mam
  • Odpowiedz
  • 0
@Grzemaart: dzięki bardzo rzeczowa odpowiedź :) zostanę przy planie endomondo bo zdaje egzamin. Biegałem 15 km bo taki dystans mam w planie treningowym. Raz w tygodniu w weekend mam do przebiegniecia 12-15 km spokojnym tempem.
  • Odpowiedz
@profaza: sprawdź sobie ustawienia tego planu. mi w planie na 10km w życiu nie kazał biegać więcej niż 8-9km (długie wybiegi). plan na 10km zakłada, że 10km przebiegniesz na zawodach - wcześniej zawsze mniej.
  • Odpowiedz
  • 0
@profaza: te wszystkie plany są o dupę rozbić. Jestem przykładem, że od zera do półmaratonu poniżej 01:18 nie trzeba wiele. Oczywiście oprócz samodyscypliny, mocnego charakteru i takich tam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@profaza: niestety nie mam czegoś takiego ale to było gdzieś tak:
2016: 10km 45min
2017: 21km 1:40
2018: 10km 41min, 21km 1:33, 42km 3:28
2019: 42km 3:08
Ogólnie pierwsze 2 lata biegałem bez planu po prostu sobie biegałem. W 2017 miałem pół
  • Odpowiedz
  • 0
@profaza: startowałem od zera. Dwa lata ciężkich treningów przyniosły takie właśnie efekty. Najlepsze jest to, że sam do tego doszedłem bez planów. Sam rozpisałem treningi oraz dietę
  • Odpowiedz
  • 0
@profaza jak biegasz conajmniej 80km/tydzień to kup książkę Danielsa i sam sobie ułóż. Jak biegasz mniej to w zasadzie nie trzeba konkretnych planów. Pamietaj o regularności, czasem pobiegnij krócej i szybciej, czasem dalej i wolniej i będą postępy.
  • Odpowiedz