Wpis z mikrobloga

Prawda jest taka, że mała ilość kobiet IT bierze się trochę z tego, że jednak teraz są jeszcze na rynku pracy pokolenia które były wychowywane na zasadzie "chłopczyk to ma lubić matmę, a dziewczynka to może lubić polski"

@norepinefryna: Nie zgodzę się z tobą. Ja chodziłem do LO w głębokim PRLu i zajęcia z informatyki były prowadzone przez programistkę z zakładu przemysłowego, która uczyła nas na tablicy Algola 68. Raz
  • Odpowiedz
  • 0
Ale mnie w-----a ten korporacyjny nowobełkot w nazwie stanowisk... Nawet w UK tak nikt tego nie nazywa.
  • Odpowiedz
@vincvincenty: pokaż mi w którym miejscu napisalam, że walka dyskryminacją za pomocą dyskryminacji to coś co popieram.
Czy ja piszę jakoś po chińsku, że ludzie mi wmawiają, że coś powiedziałam, a nie napisałam nic takiego i wcale tak nie uważam?
  • Odpowiedz
@norepinefryna nie napisałem że popierasz. weź głęboki wdech. napisałaś, że afera o ten przypadek i potakiwanie jak kobieta zarabia mniej, to j----a hipokryzja. zapytałem, czy nie uważasz że zwalczanie dyskryminacji dyskryminacją to właśnie jest j----a hipokryzja. odpowiesz?
  • Odpowiedz
@vincvincenty: Więc powtarzam jeszcze raz, że napisalam chyba z 15 komentarzy w których piszę na różne sposoby, że dyskryminacja płci, zarówno mężczyzn jak i kobiet jest c-----a i słaba. I że nie popieram żadnej z nich. Zarówno tej która daje mi więcej benefitów jako kobiecie, jak i tej która dyskryminuje mnie ze względu na to, że jestem kobietą. Tak, uważam, że zwalczanie dyskryminacji dyskryminacją to j----a hipokryzja i nie popieram
  • Odpowiedz
ak taki FB czy Google będzie chciał zatrudnić setkę najlepszych programistów i sięgnie po czołówkę Top Coder to ile tam twoim zdaniem będzie kobiet w tej setce? IMHO kilka procent. Gdyby chcieli zatrudnić 50:50 to musieliby wziąć 50 facetów z czołówki listy i 50 kobiet z grupy powiedzmy TOP 1000. Która firma chciałaby brać gorszych jakościowo pracowników w sytuacji gdy musi płacić im tyle samo co tym najlepszym.

@Mario7400: Google
  • Odpowiedz
@juesend_ej: chyba do końca życia będę dostawać powiadomienia do komentarzy o podobnej treści. Porównałam reakcję wykopu na wiadomość że kobieta zarabia mniej na tym samym stanowisku (był ostatnio tu screen z ogłoszenia o pracę, podane tylko stanowisko i stawka- dla faceta więcej a dla kobiety mniej) do reakcji w której to facet jest dyskryminowany. Reszty mi się nie chce niestety powtarzać. https://www.wykop.pl/wpis/39938051/czy-to-prawda-ze-firma-code-amp-pepper-jest-seksis/#comment-140512587
  • Odpowiedz