Wpis z mikrobloga

kilka lat temu jak pracowałem w popularnej sieci ze sprzętem elektronicznym to świadomie wprowadzałem klienta w błąd nie mówiąc mu całej prawdy celem zwiększenia dochodów sklepu (naciski nazi kierownictwa), ale po kilku miesiącach zrezygnowałem, bo czułem się jak szmata, kiedy babcia z dziadziusiem przychodzą do sklepu bo widzieli w reklamie ze na 0 procent mogą wziac jakis telewizorek, a ja im musze wciskać kit ze tak ale pod pewnymi wzgledami i nie do kazdego produktu i dopiero jak dokupia usluge montazu i wydluzona gwarancje, itp. ... widok ich smutnych oczu, zawiedzionych min .... tragedia ....albo jak z racji tych wszystkich pierdół, które musiałem dodac nie przeszedł im kredyt a normalnie bez tych wszystkich uslug raty 0 normalnie by przeszly ale jakbym tak zrobil to by mnie kiero w---------ł raz dwa ... eh, do teraz mam wyrzuty sumienia, najchętniej bym ich wszystkich przeprosił, ale nie wiem, czy bym się zdobył na odwage ... nie wiem czy tylko u mnie tak było czy takie podejście jest w większości tego typu działalności, ale jeśli tak i osoby tam pracujące są z siebie zadowolone to ... to po prostu chyba są to źli ludzie, tyle.
#oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #rtv #sprzet #praca #pracbaza
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LubieDlugoSpac jak to u mnie mówili... sumienie trzeba zostawić przed wejściem. Praca w takich sklepach to masakra, wieczne ciśnięcie na wynik, wieczne wciskanie wszystkiego. Także w większości sieci tak jest.
  • Odpowiedz
@LubieDlugoSpac: 2 lata temu gość w @Neonet chcial mi wmówić ze raty 0% dają rrso 4,5%. Zdziwił sie po moim telefonie do jego regionalnego i w 3 sec miałem rrso 0%. A wiesz dlaczego? Bi chciał w c---a zrobić czlowieka z branży finansowej. Trzeba uważać z kim się tańczy.
  • Odpowiedz