Wpis z mikrobloga

znowu wybudzenie 3:06 nad ranem i nie zmruzylem oka, a zasnąłem po północy.

Ja p------e co się stało z organizmem co spał kilkanaście godzin za nastolatka teraz nie może przespać nawet trzech.

I już czuje dzień z-----y, bo zmęczenie bol głowy a czeka mnie 8h kołchozu .

I tak CODZIENNIE. Nie ma wstawania z budzikiem, rosyjska ruletka, przebudzenie 3 albo 4 nad ranem i z boku na bok do końca.

Odstawiłem już wszystko bo nic nie pomagało.

Jeszcze daje sobie pół roku, się w-----ę przedawkuje i spadam stąd. Tak się nie da żyć.

#bezsennosc #zdrowie #medycyna #sen
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rzewliwy_wykolejeniec: nie bagatelizuj tego, deprywacja snu to najgorsze co może być, nakręca tylko spiralę złych myśli i samopoczucia no i w połączeniu z przewlekły stresem na pewno odbije się poważnie na twoim zdrowiu fizycznym. Musisz przepracować ten temat najlepiej ze specjalistą. Działaj, bo szkoda zdrowia, nasz organizm zawsze wystawi nam rachunek na koniec, więc lepiej warto zapobiegać.
  • Odpowiedz
@Rzewliwy_wykolejeniec: Patrząc na twoją korelacje z przewlekłym stresem związanym z pracą to jak najbardziej, umawiaj wizytę ,nie ma na co czekać, nie odkładaj niczego na później. Czekam na wiadomość jak już się wyśpisz i trzymam za Ciebie kciuki, będzie dobrze! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Rzewliwy_wykolejeniec lek Trittico, zasnąłem na tym i spałem jak dziecko bez sikania nawet jak odstawiałem klonazepam który przy odstawianiu powoduje ostrą bezsenność. Wystarczyła 1/3 tabletki przed snem godzinę, oprócz tego nic mi nie pomogło, żadne pregabaliny i inne leki. Próbowałeś? Jeśli nie to spróbuj bo warto. To właśnie dla ludzi z nerwicą, jak ty i ja. To luźny lek więc rodzinna ci wypisze.
  • Odpowiedz
@Rzewliwy_wykolejeniec: kup sobie książkę "pokonaj bezsenność w 6 krokach" i zastosuj się bardzo skrupulatnie do wszystkich kroków opisanych. Miałem ciężki problem z utrwaloną besennością od wielu lat i byłem tym załamany, a dzięki tej książce udało mi się go pokonać i już całkiem dobrze śpię. Książka napisana przez dwie d--y specjalizujące się w terapiach bezsenności i prowadzące terapie w warszawie.

Żeby pokonać bezsenność zgodnie z tą książką przez pół roku
  • Odpowiedz
mam nieustanne gonitwę myśli

@Rzewliwy_wykolejeniec: może to być objaw ADHD u dorosłego. Niestety diagnoza jest dość droga. Za to tu leki działają cuda, bardzo hamują natłok myśli.

psychiatra będzie
  • Odpowiedz