Wpis z mikrobloga

@Jurigag: no ale tak jest - ta oferta obowiązuje cały czas i każdy bilet sprzedany w relacji Warszawa-Praha po spełnieniu warunków tej oferty powinien zostać wystawiony w taki sposób.
  • Odpowiedz
@Jurigag: w Warszawie jest Centrum Obsługi Klienta to najlepiej tam, bo możesz na spokojnie przysiąść i załatwić to po ludzku, a przy kasie to już wiesz jak jest.
  • Odpowiedz
@Shishu: ciekawe ile będę czekał na odpowiedź xD @gumpa_bobi:

Uprzejmie informuję, iż poniższą korespondencje przekazuje do odpowiedniej jednostki administracyjnej w Naszej Spółce czyli do Biura Sprzedaży i Obsługi Klientów w celu weryfikacji.
  • Odpowiedz
@Shishu: ta, do pkp przez formularz kontaktowy, trochę nie ogarniam w takim razie, po co mają możliwość wystawiania wg tego cennika usługi/kilometrowego biletów? po to aby naciągać ludzi na hajs jak się ktoś pomyli?
  • Odpowiedz
@Jurigag: bo systemy w tej firmie są z XX wieku.

nawet jak ja wystawiam bilety w pociągu to wystawiając bilet w jakiejś promocyjnej relacji typu Jelenia Góra-Wrocław to sam muszę pamiętać o tym by tą promocję wklepać, bo inaczej leci według kilometrów i ceny są zawyżone.

uwierz, że każdy w tej firmie byłby w niebo wzięty jakby te maszynki potrafiły same wybierać najtrafniejsze oferty, ale do tego długa droga.
  • Odpowiedz
@Shishu: cóż przynajmniej będę wiedział na przyszłość że jak wyskoczą mi z taką ceną w kasie to pytać czy jest aby pani pewna czy wprowadza cenę relacyjną xD pytanie co mi powie jeśli tak xD
  • Odpowiedz