Wpis z mikrobloga

@Usunelem_Konto: mam nadzieję, że też będziesz taki pełen zachwytów jak zacznie policja wreszcie odstrzeliwać ludzi na Marszu Niepodległości za wszelkie oznaki agresji wobec policji.

Według waszej logiki to wystarczy się przestraszyc i już można kogoś odstrzelic na ulicy.
  • Odpowiedz
  • 14
@Clefairy: to na marszu taranowali policje autem? zresztą co ty porównujesz Europejskie standardy do Amerykańskich, u nich funkcjonariusze są bezwzględni i każdy to wie, po co uciekała?
  • Odpowiedz
@panDario: wygodnie komentuje się takie zdarzenia zza monitora. Wjechał w ciebie na pełnej k----e kiedyś 1,5tonowy samochód który przyspiesza 100km/h w 7s? zgaduje, że nie bo wciąż piszesz na forum ze śmiesznymi obrazkami
  • Odpowiedz
  • 345
@panDario: co mnie obchodzi czy to Ameryka czy Europa. Jeśli ktoś z taką łatwością strzela bezzasadne do 30-letniej kobiety nadaje się do odstrzału jak kazdy morderca.

Dobrze wiedział, że ta kobieta nie stanowi dla niego zagrożenia i miał inne metody na jej zatrzymanie niż po prostu odstrzelenie z zimną krwią.

To nie kwestia prawa, ale moralności i cywilizacji.
  • Odpowiedz
@panDario: Ja to nie czaje co oni maja pod kopula. Przeciez CALY SWIAT wie o tym ze u nich jak zagrozisz funkcjonariuszowi to masz przesrane. Caly swiat wie a oni sami nie wiedza i dalej to robia?

Fajny tez widzialem filmik jak jakis dindunofing wyciagnal lapy zeby jakiemus mundurowemu miotacz gazu zabrac. To bylo piekne co sie stalo potem :D

Jak mozna nie miec podstawowego instynktu samozachowawczego?
  • Odpowiedz
Dobrze wiedział, że ta kobieta nie stanowi dla niego zagrożenia i miał inne metody na jej zatrzymanie niż po prostu odstrzelenie z zimną krwią.

@Clefairy: chłopie to nie gta, jak 1,5tonowy samochód zaczyna z---------ć w twoją stronę to nie stracisz hit pointsów tylko zdrowie albo życie. Chłop z boku dość wyraźnie jej mówił aby wysiadła z samochodu.
  • Odpowiedz
  • 8
@Clefairy: Wystarczało nie uciekać, nie wiem czy wiedział że mu ta kobieta nic nie zrobi (ty widocznie wiesz), jest różnica między Ameryką a Europą w sposobie działania służb

@gorzki99 też mnie to zastanawia

@wicherq ale co ja? xD
  • Odpowiedz
@panDario: to zdjęcie idealnie pokazuje że policjant strzelał z boku a nie sprzed maski bo inaczej kula nie miła by prawa przejść przez szybę tak blisko słupka celując w kierowcę
  • Odpowiedz
@Clefairy: policjant nie strzelił jej frontalnie w głowę? strzelał z boku z tyłu czy może był na nią? Czy może tu wchodzi w grę perspektywa xDDD pokój to się tobie należy, taki bez okien i miękkimi ścianami
  • Odpowiedz
@panDario: i wyraźnie widać, że chciała go wyminąć, co nawet zrobiła pomimo otrzymania postrzałów. Chyba nie da się wybronić tego, że ta kobieta chciała go niby SPECJALNIE przejechać.

Jeden z psycholi kazał jej w--------ć, a następny szarpie za klamkę - każdy normalny człowiek może w takiej sytuacji spanikować.

Kara za to nie powinna byc śmierć.
  • Odpowiedz
  • 1
Statuty Minnesoty § 609.066

Jeśli kierowca przyspieszy w kierunku policjanta stojącego przed pojazdem, stwarza to bezpośrednie zagrożenie życia.

Policjant nie musi czekać do momentu zderzenia; może działać na podstawie widocznych zamiarów i bliskości.

@Clefairy: ja nie wiem co ona chciała i domniemam że ty też, prawnie wszystko wygląda ok
  • Odpowiedz