Wpis z mikrobloga

@FantaZy: w lewym "no" i prawym "no" sa chyba te same opcje. Po "no" nadal moga anulowac brexit, podpisac umowe (czwarty raz by byla poddawana pod glosowanie), lub wyjsc bez umowy :)
  • Odpowiedz
@FantaZy: oby UE nie zgodziło się na żadne przedłużanie, a przynajmniej krótki termin. Może niektórzy trochę zmądrzeją jak zobaczą jaki chaos wywołuje no deal po 30 marca.
  • Odpowiedz
@FantaZy: póki co to jedynie twierdzili, że zgodzą się ale jak będzie ważny powód, a nie sądzę ze UK taki ma na ten moment
  • Odpowiedz
@Joii: no ale tak to chyba mowili reprezentanci uni, a nie każdy kraj z osobna? Ktos faktycznie zapytał 27 przedstawicieli każdego kraju? Trochę mnie to zastanawia?
  • Odpowiedz
@Joii: ok, no więc jaki 'ważny powód' ma zamiar podać UK?
Bo ja tylko czytam, że hehe no zrobimy se extension i wychodzimy... ale chyba sami ze sobą się nie dogadali jaki chcą podać ten powód...
Dotarłeś do jakiegoś info na ten temat?
  • Odpowiedz
@FantaZy: z tego co rozumiem to UK chce przedłużenia do czerwca żeby przygotować wszystkie kwestie legalizacyjne, czyli z perspektywy UE to nie jest ważny powód, bo Unii nic nie daje, a wręcz przeciwnie. Według mnie to nie ma żadnego znaczenia i wszystko jest grane na no deal brexit, ale tak żeby pózniej mogli mowić „no cóż, robiliśmy wszystko co mogliśmy”.
  • Odpowiedz