Wpis z mikrobloga

Jakie macie ulubione cytaty z Pisma Świętego (ʘʘ)? Podzielę się z wami moimi, IMO najlepiej pokazują miłosierdzie Boga

Kto by pobił kijem swego niewolnika lub niewolnicę, tak iżby zmarli pod jego ręką, winien być surowo ukarany. A jeśliby pozostali przy życiu jeden czy dwa dni, to nie będzie podlegał karze, gdyż są jego własnością. (Księga Wyjścia 21, 21:22)

"Nie niewiasty na zgromadzeniu milczą, bo nie pozwala się im mówić; lecz niech będą poddane, jak i zakon mówi. A jeśli chcą się czegoś dowiedzieć, niech pytają w domu swoich mężów; bo nie przystoi kobiecie w zborze mówić". (I Kor 14,34-35) Znznaczone, bo idealnie pokazuje,jak to kobiety w chrześcijaństwie mają dobrze, a feminizm (tfu!) nie jest i nigdy nie był potrzebny #bekazlewactwa

Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli. To pokazuje, że chrześcijanie nie są, aż tak ortodoksyjni i niektóre przykazania można sobie naginać. Przykazanie miłości? Nie zabijaj? Przecież Jezus powiedział potem,że geje się nie liczą (tylko nie mogę znaleźć cytatu, może mi pomożecie).

#mirkomodlitwa #naukowcywiary #bekazateistow #katolicyzm a #bekazkatoli d--a cicho (zwłaszcza jak jesteście kobietami. Wyżej macie cytat)
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Soojin21 Miło, że spytałaś. Mój ulubiony fragment to

"Jezus powiedział do swoich uczniów:

«Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam. Albowiem każdy, kto prosi, otrzymuje; kto szuka, znajduje; a kołaczącemu otworzą.
  • Odpowiedz
Wypowiadanie się o chrzescijaństwie bez znajomości obecnego statusu Starego Testamentu oraz Prawa Mojżeszowego, to trochę tak jakby wypowiadać się o matematyce bez posiadania umiejętności dodawania.

@Ortalionowy_Rycerz: to pokazuje tylko hipokryzje chrzescijan.
  • Odpowiedz
@termitkapitan ej odpisałem tylko na twój bezsensowny wpis obrażający drugą osobę który miał zero wartości merytorycznej, czego ty oczekiwałeś? Że udowodnię ci empirycznie i racjonalnie dlaczego tak nie wolno czy co?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
chrześcijańskie państwa jako pierwsze zakazały niewolnictwa

@CichyGlosZTyluGlowy: Nie widziałem, że Chiny były chrześcijańskie za panowania Wang Manga z dynastii Xin w czasach młodości Jezusa (9-23 rok), który to wprowadził tenże zakaz.
  • Odpowiedz
@termitkapitan twoje wpisy nie mają nic wspólnego z meteorytyką a tym bardziej z merytoryką, koleżanka wyraziła się jasno i nawet nie trzeba podzielać jej zdania, żeby przyznać że ma coś do powiedzenia w temacie. 2/10 bo łyknąłem
  • Odpowiedz