Aktywne Wpisy
pieknylowca +141
#marsz4czerwca #ukraina
I co wykopki, nadal uważacie że marsz przeciw rosyjskim wpływom to był dobry pomysł? Po tym co właśnie odwaliła Rosja?
I co wykopki, nadal uważacie że marsz przeciw rosyjskim wpływom to był dobry pomysł? Po tym co właśnie odwaliła Rosja?
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Kto by pobił kijem swego niewolnika lub niewolnicę, tak iżby zmarli pod jego ręką, winien być surowo ukarany. A jeśliby pozostali przy życiu jeden czy dwa dni, to nie będzie podlegał karze, gdyż są jego własnością. (Księga Wyjścia 21, 21:22)
"Nie niewiasty na zgromadzeniu milczą, bo nie pozwala się im mówić; lecz niech będą poddane, jak i zakon mówi. A jeśli chcą się czegoś dowiedzieć, niech pytają w domu swoich mężów; bo nie przystoi kobiecie w zborze mówić". (I Kor 14,34-35) Znznaczone, bo idealnie pokazuje,jak to kobiety w chrześcijaństwie mają dobrze, a feminizm (tfu!) nie jest i nigdy nie był potrzebny #bekazlewactwa
Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli. To pokazuje, że chrześcijanie nie są, aż tak ortodoksyjni i niektóre przykazania można sobie naginać. Przykazanie miłości? Nie zabijaj? Przecież Jezus powiedział potem,że geje się nie liczą (tylko nie mogę znaleźć cytatu, może mi pomożecie).
#mirkomodlitwa #naukowcywiary #bekazateistow #katolicyzm a #bekazkatoli dupa cicho (zwłaszcza jak jesteście kobietami. Wyżej macie cytat)
Komentarz usunięty przez autora
Biblia powstała dla prostych ludzi. Czy w biblii jest Stary Testament i Prawo Mojżeszowe? Jeśli tak, to pozwalam sobie umieszczać cytaty z tych ksiąg, jako, że jest to słowo Boże. Nie mów mi jak mam być katoliczką.
Dodawanie jest podstawowym działaniem matematycznym, tak jak ST jest
A kto nie rozumie niech nie czyta - chciałoby się powiedzieć.
Jestem zdania, że PŚ lepiej nie czytać jeżeli miałoby się nie poświęcać wysiłku na jego zrozumienie. Nie pojmuję tego jak w jakichś wspólnotach ksiądz może zadać członkom czytanie jakiegoś fragmentu i potem nie powiedzieć jak to należy rozumieć.
Jednak dalej pozostanę przy braniu biblii na chłopski rozum, jak prawdziwa katoliczka (ʘ‿ʘ)
Nawet nie rozumiesz pojęć, których używasz xd
Zastanawiam się bo kiedyś oglądałem jakiś filmik od księdza katolickiego odnośnie apokryfów i śmiał się tam, że są w nich wypisywane głupoty takie jak to, że jezus ulepił z gliny ptaka jak był młody i ptak ożył i poleciał. Ksiądz się z tego naśmiewał, ale już
I skoro cała biblia (a co za tym idzie wiara) jest
Komentarz usunięty przez autora