Wpis z mikrobloga

Axel Voss (ACTA2): Musimy się zastanowić, czy YouTube powinien istnieć w Europie

Ojciec chrzestny dyrektywy #acta2 nie pozostawia złudzeń i dość mocno rozpędza się w swoich cenzorskich zapędach. Twierdzi, że powinniśmy zastanowić się, czy ta usługa powinna działać w Europie, jeżeli oferuje dostęp do treści, które chronione są prawem autorskim. YouTube może zniknąć z Europy!

#stopacta2 #saveyourinternet #savetheinternet #censorshipmachines #linktax #article11 #article13 #uploadfilters #europewehaveaproblem #deleteart11 #deleteart13 #acta #acta2 #uploadfilter #mikroreklama
Pobierz moby22 - Axel Voss (ACTA2): Musimy się zastanowić, czy YouTube powinien istnieć w Eur...
źródło: comment_Zbl5oPY9PNgu8AyBcrPkzGLrLXCiNd2I.jpg
  • 8
@moby22 dla mnie pytanie podstawowe:

Czy w Polsce są możliwe manifestacje przeciwko ACTA które są prawdziwie apolityczne?

Byłem na dwóch, z obu wychodziłem z niesmakiem, bo na obu po chwili któraś miła partia musiała wtrącać swoje #!$%@?. A pomijam już fakt zbierania podpisów przeciw szczepieniom (WTF?!)

Sorry, ale przychodzę żeby protestować przeciwko podpisaniu dyrektywy, a wychodzę z głosem w głowie, że zostanę wykorzystany jako ten który pojawił sie i zgadza się z
@bkwas: Wszystkie nasze manifestacje będą prawdziwie apolityczne. Zdarzały się przypadki, kiedy ktoś za bardzo odleciał i przyniósł transparent partyjny. W tym momencie staramy się w ogóle nawet nie wchodzić w rozmowy z żadnymi politykami. Jakiekolwiek proporce, oznaczenia partyjne są całkowicie zabronione. Jak widzisz coś takiego, to możesz od razu do mnie zgłosić, ale zapewniam Cię, że nie zdarzy się taka sytuacja. Każdy partyjniak wylatuje za bramę szybciej, niż się znalazł na
@moby22 dokładnie, Wrocław.

Żeby nie było - tak czy tak będę uczestniczyć choćby żeby duchowo wesprzeć. Dodatkowo, dla ludzi którzy się zastanawiają czy iść - idźcie. Raz, że na miejscu dowiecie się zapewne dużo rzeczy o których nie wiedzieliście bo w internecie jest masa wątków i treści a malo konkretów, zaś druga sprawa - prosty sposób by pokazać, że sprawa wprowadzenia ACTA zwyczajnie Cię wkurza.