Wpis z mikrobloga

@Prezydent_Polski: W takim razie tym bardziej pytanie o naukę ukraińskiego jest kompletnie z czapy. Skoro osoba ma jakieś wyobrażenie jak warunki na danym stanowisku wyglądają i jej nagle wyjeżdżasz na rozmowie, że będzie się musiała uczyć Ukraińskiego. Po co się na tym zatrzymywać? Mogłeś jeszcze dodać, że czeka ją delegacja w Donbasie, byłbyś jeszcze bardziej żenująco-śmieszniejszy. Gratuluję.
  • Odpowiedz
@Beznory: Wiesz, nie miało być śmiesznie. Przecież nie chodziło o to, żebym wymyślał, co nie? Napisałem to, co powiedzieli kandydaci.

Za to w piątek o-------m konkret. Chcesz się ze mnie pośmiać? Przeczytaj mój następny wpis - co o-------m w piątek.
  • Odpowiedz
@Prezydent_Polski:

Tak, btw: tym pytaniem o zatrudnianie Ukraińców przegrała sobie rozmowę, albo raczej tym jak zaakcentowała wyraz „Ukraińców” – i nie, w zespole nie ma obcokrajowców, ale tylko dlatego, że jeśli ktokolwiek taki się zgłosił, nie miał odpowiednich kompetencji.

To jest nieuczciwe.
  • Odpowiedz
masakryczne historie, chyba bym nie umiał być miły na takiej rozmowie, zapytalbym wprost czy szukają prawdziwego specjalisty czy kolejnego wała do tyrania. Pewnie bym przegrał od razu :P

@Satanistic: Widzisz, chodzi o to, że pracownik nie może tak zareagować w trudnej dla siebie sytuacji. Dlatego pewnie byś przegrał odpowiadając w ten sposób. Prawdopodobnie również aplikując na jakiekolwiek inne stanowisko również.
  • Odpowiedz
@Prezydent_Polski na szczęście w moje branży liczą się referencje i to co potrafisz - projektowanie w budownictwie. Tam nie ma takich dziwnych dyskusji, siadasz, konkretne pytanie, konkretną odpowiedź. Umiesz to pracujesz, nie umiesz to dziękujemy.
  • Odpowiedz
@Prezydent_Polski: @kurczaczak: To, że w jakiś sposób zaakcentowała jakieś słowo, nie jest powodem samym w sobie do tego, by kogokolwiek odrzucać. Może w innej sytuacji "Ukraińcy" zaakcentowałaby inaczej, a jeszcze w innej inaczej, a to, że akurat w tej zabrzmiało to jak zabrzmiało, nie musi o niczym świadczyć. De facto odrzuciłeś ją z powodu, który nie jest związany z pracą, tylko dlatego, że ci nacisnęła na wspaniały odcisk
  • Odpowiedz