Aktywne Wpisy

ehhniestety +594
Niebezpeiczny trend się pojawia w dyskusji o wieku emerytalnym. Coraz większa aprobata nawet tu na wyklopie idzie w kierunku typu "kobiety bazowo tyle samo co mężczyźni, ale hihi jak zrobi x y z to -10 lat"
no nie k---a, ma być po równo i c--j, przestańcie być tacy miękcy #dyskryminacjamezczyzn
no nie k---a, ma być po równo i c--j, przestańcie być tacy miękcy #dyskryminacjamezczyzn

QUANTUM-DICK +102
Na chodniku niedaleko mojego bloku parkują samochody. Chodzą tamtędy psiarze i nieraz widziałem olane felgi w samochodach. Moim zdaniem psiarze powinni pucować komuś felgi za taki numer. To tak jak bym poszedł i komuś nalał na drzwi domu i sobie poszedł dalej.
Najgorsze w tym wszystkim że te bezmózgi nie widzą w tym najmniejszego problemu.
#psiarze
Najgorsze w tym wszystkim że te bezmózgi nie widzą w tym najmniejszego problemu.
#psiarze

Pytam na ile to skuteczne, bo przy robieniu płukanki byłaby lipa, gdyby mi tam coś zostało... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#motoryzacja #samochody
@Zielony34: zawsze zostanie dość sporo starego oleju.
Przy płukaniu silnika to chyba nie najlepszy pomysł. Musisz płukać?
@bauaganov: a co mi da płukanie świeżym olejem? Ile mam płukać? 2,3,4 tysiące? i co i znowu zmieniać olej z filtrem? Jaki to ma sens? Nafta 13zł kosztuje za 500ml, 15 minut na wolnych obrotach i tyle.
@wykopyrek: a czemu mam nie płukać? Polecam kiedyś spróbować.
Ale to było raz.
Polecam kiedyś spróbować tankować do auta przez cały okres użytkowania najtańszy olej spełniający normy.
Zgadnij czy jeździ tak samo?
@Zielony34: I co to da?
@wykopyrek: mnie to nie interesuje, co do auta lejesz, dla mnie to możesz nawet tam naszczać. jak ktoś chce mieć porządną ochronę przy pałowaniu pod czerwone ple, ochronę koła zmiennych faz rozrządu zimą i łatwiejszy rozruch, to ma do tego prawo. Później się jeden z drugim januszem
Dwa - popatrz, jak regularne stosowanie czyści silniki, odblokowuje zapieczone pierścienie olejowe [sam znam dwa przypadki osobiście] pozwala odblokować odmę. Jak ci mechanik p------i bzdury a ty to łykasz, jak pelikan - twoja sprawa, ale
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Odpowiadam.
Nie w każdym samochodzie /silniku da się odessać.
Kolego, ale to chodzi o dostęp od góry. Czy wężyk tam zejdzie. Ja mam to urządzenie i stoi może trzy razy użyte, a wziąłem to od kolegi, bo dał mi to za dobrą flaszkę, bo on dostał za darmo od dostawcy oleju i użył też trzy razy jak odkręcić spustu się nie dało, a klient płakał, że nie ma