Nie ma żadnego oficjalnego stanowiska odnośnie zorganizowanego dopingu na trybunie C ze Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków oraz zarządu Wisły Kraków.
W ostatnich dniach na facebook'owym profilu"Ultra Wisła" dodano post, który ma być "oświadczeniem" pewnych "Grup Kibicowskich". W "oświadczeniu" napisano, że nie będzie prowadzonego zorganizowanego dopingu, gdyż niemożna wnosić flag. Tak na prawdę nie wiadomo dokładnie, kto stoi za tym postem, ani o jakie dokładnie flagi chodzi. Przypominam tylko, że na większości dotychczasowych flagach, nawet tych z nazwami miast, dzielnic Krakowa - umieszczony był rekin. Symbol grupy "Wisła Sharks" mającej układ chuligański m. in. z Ruchem Chorzów, a w której szeregach były osoby powiązane z grudniowym stanem rzeczy w Wiśle. Brak jasnych odpowiedzi ze strony zarządu oraz domniemanej "Grupy Kibicowskiej". Przede wszystkim, czy ktoś zabrania wieszania flag nie związanych z symbolem Sharks?
W sieci pojawiły się następujące niepotwierdzone doniesienia:
Wspomniane "oświadczenie" to wynik działania osoby, który wystąpiła przed szereg. Oznacza to, że być może to tylko opinia pewnej części "Grup Kibicowskich"
Flaga "Wisła Sharks" została zakazana przez zarząd klubu. "Grupy Kibicowskie" stwierdziły, że nie będzie żadnej flagi.
Paweł M. ps. Misiek dostał status świadka koronnego, Grzegorz Z. ps. "Zielak" - "sześćdziesiątkę" (określenie osoby, która poszła na współpracę w zamian za niższy wyrok).
Jednym z "wsypanych" mógł być dotychczasowy gniazdowy.
Układ chuligański z Ruchem Chorzów jest w trakcie rozpadu, głównie ze względu na to, że ważniejsze osoby decyzyjne zostały złapane przez policję. Tylko pojedyncze "grupki" komunikują się ze sobą oraz postronni kibice.
Kilkaset osób, którym nie podoba się aktualny i były stan rzeczy przeniosło się z trybuny C na sektor D (narożnik), czego efektem był głośny doping tejże trybuny na ostatnim meczu.
Kibice między trybunami D i częścią C są podzieleni. Aktualnie trwają przepychanki o flagi osiedlowe.
Podkreślam, że powyższe zdania to mogą być jedynie "plotki", które można przeczytać na forach, FB, Twitterze i w innych tego typu źródłach.
Fakty:
Na meczu z Pogonią, nie było flag ani gniazdowego. Doping był słyszalny, najgłośniej śpiewała trybuna D (narożnik). Trybuna C mimo doniesień medialnych również bardzo aktywnie brała udział w dopingowaniu drużyny.
25 lutego, "Grupa Kibicowska" o nazwie "Starzy Bywalcy", wydała oświadczenie, że jest zmuszona zawiesić swoją działalność charytatywną z powodu braku kontaktu i porozumienia z zarządem.
Moja opinia jest taka, że jesteśmy właśnie świadkiem wyłaniania się nowych struktur wśród kibiców. Stary układ broni się nogi i rękami, ale wszystko wskazuje na to, że będzie sporo zmian.
@Serghio: Czego się można obawiać to tego, że nie wyłonią się żadne nowe struktury, bo nikt nie będzie się chciał wychylać. I będzie stagnacja, albo ktoś przypadkowy niekoniecznie z dobrymi intencjami stanie na czele tego wszystkiego.
@Serghio: Z tego co pamiętam to Jadczak coś pisał o tej sześćdiesiątce dla miśka że to niesamowite jak niektóre grupy kibicowskie panicznie reagują na niepotwierdzone informacje.Wydaje mi się że po części to zedmentował niestety.
@Serghio: a ja jestem ciekaw co by było jakby D zaczęło krzyczeć pozdrowienia dla Śląska i Lechii. Bo taki obrót spraw też wydaje mi się bardzo prawdopodobny. Byłem na D i gdyby tylko ktoś zaczął pozdrowienia dla Śląska i Lechii to z chęcią bym się przyłączył bo nie akceptuje nowego układu...
@DEXTER2403: hahaha, krzycz pozdrowienia dla Śląska, przyjedź jeszcze do Wrocławia na mecz w szaliku Wisły to zobaczysz jak Cię wspaniale ugoszcza. Serio macie fantazję czasami
@matti1231: i myślisz że co by się stało w tym Wrocławiu? Myślisz że jakby u nas ktoś w szaliku Lechii albo Śląska siedział na E albo F to by mu ktoś cos zrobił? Mam wrażenie że zgoda ze Śląskiem i Lechia została zerwana tylko na sektorze C bo cała reszta kibiców albo ma na to grubo w------e albo dalej stoi po starej stronie barykady (w tym ja np). I wydaje
@matti1231: ale czemu mówisz obudźcie się skoro piszesz do mnie... Cieszy tą część Wrocławia która zyskała na tym pieniądze, a normalni kibice przychodzący na mecz dla klubu i atmosfery ma grubo lache położona na obecny układ i nigdy nie będzie pozdrawiać Ruchu Chorzów ani Widzewa Łódź...
@DEXTER2403: bo wszyscy piszecie takie głupoty że nie odpowiada tego publikować. Znajomości będą zawsze ale realia się zmieniły i dostaniesz w Wrocławiu po pysku za szal Wisły i w Gdańsku powoli też możesz dostać. Tyle ode mnie. Jeśli nie pozdrawiasz Ruchu to nie pozdrawiaj teraz wrogiej ekipy jaką jest Śląsk
@matti1231: to prawda, wiele osób na tym tagu nie ma pojęcia, jak wygląda ruch kibicowski i co się w ogóle działo na ostatnim meczu, a co dopiero pozdrawianie Śląska xD
Nie ma żadnego oficjalnego stanowiska odnośnie zorganizowanego dopingu na trybunie C ze Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków oraz zarządu Wisły Kraków.
W ostatnich dniach na facebook'owym profilu"Ultra Wisła" dodano post, który ma być "oświadczeniem" pewnych "Grup Kibicowskich". W "oświadczeniu" napisano, że nie będzie prowadzonego zorganizowanego dopingu, gdyż niemożna wnosić flag. Tak na prawdę nie wiadomo dokładnie, kto stoi za tym postem, ani o jakie dokładnie flagi chodzi. Przypominam tylko, że na większości dotychczasowych flagach, nawet tych z nazwami miast, dzielnic Krakowa - umieszczony był rekin. Symbol grupy "Wisła Sharks" mającej układ chuligański m. in. z Ruchem Chorzów, a w której szeregach były osoby powiązane z grudniowym stanem rzeczy w Wiśle. Brak jasnych odpowiedzi ze strony zarządu oraz domniemanej "Grupy Kibicowskiej". Przede wszystkim, czy ktoś zabrania wieszania flag nie związanych z symbolem Sharks?
W sieci pojawiły się następujące niepotwierdzone doniesienia:
Wspomniane "oświadczenie" to wynik działania osoby, który wystąpiła przed szereg. Oznacza to, że być może to tylko opinia pewnej części "Grup Kibicowskich"
Flaga "Wisła Sharks" została zakazana przez zarząd klubu. "Grupy Kibicowskie" stwierdziły, że nie będzie żadnej flagi.
Paweł M. ps. Misiek dostał status świadka koronnego, Grzegorz Z. ps. "Zielak" - "sześćdziesiątkę" (określenie osoby, która poszła na współpracę w zamian za niższy wyrok).
Jednym z "wsypanych" mógł być dotychczasowy gniazdowy.
Układ chuligański z Ruchem Chorzów jest w trakcie rozpadu, głównie ze względu na to, że ważniejsze osoby decyzyjne zostały złapane przez policję. Tylko pojedyncze "grupki" komunikują się ze sobą oraz postronni kibice.
Kilkaset osób, którym nie podoba się aktualny i były stan rzeczy przeniosło się z trybuny C na sektor D (narożnik), czego efektem był głośny doping tejże trybuny na ostatnim meczu.
Kibice między trybunami D i częścią C są podzieleni. Aktualnie trwają przepychanki o flagi osiedlowe.
Podkreślam, że powyższe zdania to mogą być jedynie "plotki", które można przeczytać na forach, FB, Twitterze i w innych tego typu źródłach.
Fakty:
Na meczu z Pogonią, nie było flag ani gniazdowego. Doping był słyszalny, najgłośniej śpiewała trybuna D (narożnik). Trybuna C mimo doniesień medialnych również bardzo aktywnie brała udział w dopingowaniu drużyny.
25 lutego, "Grupa Kibicowska" o nazwie "Starzy Bywalcy", wydała oświadczenie, że jest zmuszona zawiesić swoją działalność charytatywną z powodu braku kontaktu i porozumienia z zarządem.
Moja opinia jest taka, że jesteśmy właśnie świadkiem wyłaniania się nowych struktur wśród kibiców. Stary układ broni się nogi i rękami, ale wszystko wskazuje na to, że będzie sporo zmian.
źródło: comment_4WlWQn5zDHqOayr7k6ihx6QPt32fXGkF.jpg
Pobierz@Serghio: Od 60 minuty był bardzo dobry doping. Pogoń słyszałem raz, ale nie mogłem rozpoznać co śpiewają.
@Serghio: Przecież było już coś pisane w tym temacie. Nie oficjalnie, ale na twiterze Królewskiego?
@matti1231 Z tymi pozdrowieniami dla Śląska to kolege mocno poniosło.