Aktywne Wpisy
lapampek +128
Przecież ona się nawet z tym nie kryje xD Kukoldowski najwyraźniej dobrze się bawi, gdy Alvaro stuka Ankę, jak masz za dużo hajsu to co niektórym #!$%@?. Patrzcie na znaczenie „branzoletki na kostkę u żony” #cuckold #lewandowski To już pewne xD
mirko_anonim +10
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mówi się że ludzie masowo przebranzawiaja się na IT, a ja patrzę na to z innej strony: dziwię się, że tak mało ludzi przebranzawia się na IT.
Jaki jest sens pracowania w tych wszystkich zwykłych pracach korpo gdzie zarabia się 3.5-4.5k ? Przecież tak pracuje tysiące ludzi w każdym znanym korpo.
Co oni mają w głowach, że jeszcze się nie przebranzawiaja? Lepiej rok pomieszkać z rodzicami zużywając oszczędności niż
Mówi się że ludzie masowo przebranzawiaja się na IT, a ja patrzę na to z innej strony: dziwię się, że tak mało ludzi przebranzawia się na IT.
Jaki jest sens pracowania w tych wszystkich zwykłych pracach korpo gdzie zarabia się 3.5-4.5k ? Przecież tak pracuje tysiące ludzi w każdym znanym korpo.
Co oni mają w głowach, że jeszcze się nie przebranzawiaja? Lepiej rok pomieszkać z rodzicami zużywając oszczędności niż
Mam w pracy taka starsza analityk (ja jestem niżej dużo więc jej nie pomagam, bo ona dostaje potem gratulacje za moją prace a ja mam się od niej uczyć xD). Dostała zadanie przerobić plik, bo po zmianach w innych to się już dane nie zaciągały prawidłowo. I następuje funkcja wyszukaj.poziomo. Zaczynają się schody.
Pyta się mnie, co jest nie tak. Nie mając czasu zaglądać mówię, że to prosta funkcja, pewnie zakresy są nieprawidłowe. Zasugerowałam napisać formułę od nowa.
I zaczyna się. Koleżanka wyciąga zeszyt, przepisuje formułę do zeszytu ze wszystkimi zakresami, po kolei jak leci. Następnie usuwa formułę z komórki i uwaga. Przepisuje ją kropka w kropkę z zeszytu.
Jakie było zdziwienie jak nie zadziałało xD
Już 3 dzień kmini
#korposwiat #excel #heheszki #pracbaza #firstworldproblems
1: Ekscytacja.
2: Otrzeźwienie.
3: Szukanie winnych.
4: Karanie niewinnych.
5: Nagradzanie tych którzy nie zrobili nic.
#takaprawda
@stranger13: Skad wiesz? Ja np. tego typu Excele generuje w systemie.
Ale tutaj mówimy nie o analityku danych, tylko stanowisku, na którym wykonuje się pewne analizy, bo jest to powiązane z istotą stanowiska. Ta baba nic nie umie, jest starszym analitykiem, ale - jak mniemam - finansowym, czyli nie jest analitykiem danych. Oczywiście, powinna to umieć, ale mam na myśli, że ciężko nazwać to stanowisko analitykiem, dlatego jest w stanie funkcjonować nie mając pojęcia o analizie, bo to tylko element jej