Wpis z mikrobloga

• 309
Uwielbiam patrzeć jak działają niektórzy ludzie w korpo. XD Zaszli wysoko tylko jak się mówi wysoko rozwiniętym umiejętnościom miękkim takim jak np. kłamstwo.

Mam w pracy taka starsza analityk (ja jestem niżej dużo więc jej nie pomagam, bo ona dostaje potem gratulacje za moją prace a ja mam się od niej uczyć xD). Dostała zadanie przerobić plik, bo po zmianach w innych to się już dane nie zaciągały prawidłowo. I następuje funkcja wyszukaj.poziomo. Zaczynają się schody.

Pyta się mnie, co jest nie tak. Nie mając czasu zaglądać mówię, że to prosta funkcja, pewnie zakresy są nieprawidłowe. Zasugerowałam napisać formułę od nowa.

I zaczyna się. Koleżanka wyciąga zeszyt, przepisuje formułę do zeszytu ze wszystkimi zakresami, po kolei jak leci. Następnie usuwa formułę z komórki i uwaga. Przepisuje ją kropka w kropkę z zeszytu.

Jakie było zdziwienie jak nie zadziałało xD

Już 3 dzień kmini

#korposwiat #excel #heheszki #pracbaza #firstworldproblems
  • 114
  • Odpowiedz
@grzeszna: "Chciałabym coś dostać ciekawego to mi odmawiają, że jestem na zbyt niskim stanowisku i dostaje kolorowanie tabelek w Excelu xD" bo twoje gowniane wyksztalcenie noe pozwala na nic wiecej niz kolorowanie tabelek, nie umiesz sie qykazac bo jestes 80iq, dupy tez nie umiesz dac bedziesz pracowac za 2000 do konca zycia a i tak bedziesz gorsza od osob ktore nic noe robia calymu dniami, bedziesz za nich pracowac bo
  • Odpowiedz