Wpis z mikrobloga

@denwood:
wygląda zacnie. nie za suche? marynowałeś wcześniej? dobrze jest wsadzić na 3 godziny w marynatę ja daje cytryna, oliwa, czosnek, miód. Dobrze też do środka wsadzić cytryna i jakichś świeżych ziół(kolendra).
  • Odpowiedz
  • 4
@hejhej_lalala @Sarza01 nie było czasu na cudowanie: naciąć, sok z cytryny, sól, pieprz, przyprawa do ryb, masłem posmarowana jak kanapka, do środka dodatkowo pare piórek cebuli i zgnieciony czosnek. W koło mała pietrucha w talarki. 10 min przygotowania, do piekarnika na 17 min na 220 stopni. W pół godziny gotowe :)
  • Odpowiedz
@denwood papieru do pieczenia można używać do określonej temperatury, zwykle 200 stopni. Tutaj dałeś ładnie do pieca i wcinasz silikon razem z tą rybą.

Nastepnym razem piecz po prostu bez papieru.
  • Odpowiedz
@denwood: widać że za duża temperatura bo spaliłeś pergamin. 200 byłby spoko. No i rybę się cała zawija w pergamin żeby nie wysuszyć
  • Odpowiedz
  • 1
@bonus jak zawijam to nie ma chrupiącej skóry późnej, a to jeden z głównych punktów programu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sucha nie była bo chyba przez większa temperaturę a krótsze pieczenie nie zdażyło jej przesuszyć
  • Odpowiedz