Aktywne Wpisy

adam-pajac +595
#ishowspeed Plusiki dla Ewy Swobody, która opluła murzyna ciepłym moczem i nie zgodziła się uczestniczyć w tym atencyjnym cyrku
źródło: ewa
Pobierz
JakDorobic_com +106
Przyszła pora na nowe #rozdajo
Do wygrania ponownie stówka do wykorzystania na zakupy w Allegro, a pytanie konkursowe brzmi: jaki był Twój największy błąd finansowy i czego Cię nauczył?
Oprócz odpowiedzi na pytanie w komentarzu pod tym wpisem zostawcie też plusik.
Poznajcie
Do wygrania ponownie stówka do wykorzystania na zakupy w Allegro, a pytanie konkursowe brzmi: jaki był Twój największy błąd finansowy i czego Cię nauczył?
Oprócz odpowiedzi na pytanie w komentarzu pod tym wpisem zostawcie też plusik.
Poznajcie
źródło: wykop rozdajo 100 zl
Pobierz

Komentarz usunięty przez moderatora
@energetyk2: nienawidzę tzw. baby talk - nie wiem jak to po polsku nazwać, ale są badania że jest ona korzystna dla rozwoju mowy. Nadmierna artykulacja głosek, powtórzenia, modulacja głosu itd. są bardziej skuteczne od zwykłej mowy. Natomiast dotyczy to tylko niemowląt, od kiedy dziecko rozumie (a zwłaszcza od kiedy już samo mówi), czyli zwyle około
Pamiętam, jak na studiach dorabiałam sobie w centrum handlowym, w sklepie z kosmetykami. Wszystko pachniało, było kolorowe, więc dzieciaki były w siódmym niebie. Ale co z tego, jak nie mogły nawet podejść, wziąć mydełka i powąchać, bo (głównie) matki tylko darły się NIE DOTYKAJ TEGO, NAJLEPIEJ TO TYLKO TU STÓJ I SIĘ NIE RUSZAJ. NIE DO-TY-KAJ. jakby dziecko miało robić jakiś armagedon. Szkoda mi było tych dzieciaków.
Do dziecka w wieku 2-5 to tworzenie conajmniej ułoma... Ja zawsze to szkałowalem... Gdy zajmowałem się kuzynkami jeszcze za dzieciaka (one ledwo się urodziły ja miałem 13 lat) nigdy nie rozmawiałem z