Wpis z mikrobloga

#php #bazadanych #mssql #wordpress #sql
Siema.
Chcę przenieść stronę z jednego serwera FTP na inny. Stronę prawdopodobnie udało mi się przenieść na docelowy serwer i rozpakować, jednak nie mogę tego sprawdzić bez importu bazy danych,m a tu występuje problem.
Po wyeksportowaniu z pierwszego serwera (phpmyadmin)zajmuje ona 510MB. Po spakowaniu jest to 47MB, dzięki czemu mieszczę się w limicie w phpmyadmin na drugim serwerze. Jednak po próbie importu tej bazy dostaję informację:
"Fatal error: Allowed memory size of 125829120 bytes exhausted (tried to allocate 533858769 bytes) in /libraries/zip_extension.lib.php on line 65"
prosze o pomoc.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@koloras90: Jeśli to VPS czy dedyk, to zmień memory limit (jak pisali mirki powyżej).

Jeśli to hosting, to raczej jesteś w dupie, bo ciężko będzie zwiększyć memory limit. Jeśli masz dostęp do SSH, to skopiuj tą bazę danych na serwer (przez ftp, sftp), rozpakuj i importuj z terminalu:

mysql --user=root --password="" --database=nazwa_bazy_danych < plik_z_baza_danych.sql
AFAIR to nie musisz podawać hasła w poleceniu, tylko wystarczy wpisać -p zamiast --password... i po zatwierdzeniu polecenia pojawi
  • Odpowiedz
@koloras90: Zobacz czy jest możliwość podzielenia zrzutu na kilka kawałków, albo poproś admina od home, żeby zaimportował za Ciebie plik "tutaj ścieżka + nawa pliku".
  • Odpowiedz