Aktywne Wpisy
![StaryWedrowiec](https://wykop.pl/cdn/c3397992/StaryWedrowiec_IWCPVLe0vG,q60.jpg)
StaryWedrowiec +36
Ehhh... 44 lata na karku i nie jest źle: Niedziela, siódma rano - przeglądam neta, a w tle odpalony Battlefield 2042, na biurku piwko, na balkonie czeka blancik, zero dzieci, zero stałej partnerki, sypiam nawet po 12 godzin i ogólnie nikt mnie nie #!$%@? - żyć, nie umierać. ( ͡º ͜ʖ͡º)
#takaprawda #heheszki #humorobrazkowy #rodzice #rodzina #dzieci
#takaprawda #heheszki #humorobrazkowy #rodzice #rodzina #dzieci
![StaryWedrowiec - Ehhh... 44 lata na karku i nie jest źle: Niedziela, siódma rano - pr...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/ac339f58809dca2eb17cd7effac784f7202af75ec62386ba0a6af60f21ef9637,w150.jpg?author=StaryWedrowiec&auth=05b1a9621e8fb386e8c27c5377548e85)
retropedro666 +27
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #chleb
wkładam szklankę z wodą ale widać ma. za małą powierzchnię by dać odpowiednią parę.
Chleb wychodzi dobry ale skórka sprawia że jedzenie jest trudne.
I tez używam suchego zakwasu i zastawiam się jakby zrobić z niego zaczyn
Dwa chleby wystarczają mi na tydzień, a wykonywać moge go weekendowo przy czasami mnie nie ma wiec żywe zakwasy nie wytrzymują ze mną
I Twój ma większe dziury ale to pewnie Twój jest bardziej aktywny i bardziej gazuje
Ten chleb ma nawodnienie 66%, to dość normalne nawodnienie, które są taki właśnie miękisz. Jeśli dasz jeszcze trochę masła do ciasta to miękisz będzie delikatniejszy.
Który suchy zakwas?
Ogólnie chleb mi wychodzi smaczny, do poprawy własnie mam skórkę, i trochę też czasami wychodzi mi ciężki pomimo że strukturę ma poprawną.
Miałem kiedyś zakwas i po trzech tygodniach już nadawał się do wyrzucenia, niestety regularnie piecze tylko w zimę, dlatego suchy zakwas to dla dobre rozwiązanie