Wpis z mikrobloga

• 11
Kochane #niebieskiepaski, kieruję do was pytanie, bo się na tym znacie (a z pewnością lepiej niż ja).
Niedługo wyciągnę jakieś 1700zł i planuję kupić sobie jakiegoś grata co jedzie, skręca i hamuje. Na jakie autka do 2k warto patrzeć? To pierwszy samochód, maksymalnie na półtorej roku.
#motoryzacja #pierwsze4kola i trochę #bieda
  • 106
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Artosh: kup sobie corsę B. Części tanie i dostępne nawet w żabce ;) pali mało, jedzie wolno, moja nie psuła się prawie wcale a jak się zepsuła to zamykałam się w 100 zł
  • Odpowiedz
@walk_man: Za 2k? To w stanie technicznym "szrot" zapewne, bo nikt by tego auta w normalnym stanie za tyle nie oddał, pewnie na start z 5 tysięcy trzeba by włożyć i to pod warunkiem, że zna się kogokolwiek, kto jeszcze ma do tego części. Świetna propozycja na pierwsze auto, milordzie ()

@Artosh : Corsa B polecam, choć mała, niewygodna i brzydka, ale za
  • Odpowiedz
@pedros92: w sumie tak, ale wiesz o co mi chodziło, czasami dospawają blachę 5 jak w koło mocowania Macphersona zgnije, farba w spraju i jazda, dobry tysiak niż na złom. A później strach 5 km/h przekraczać ;)
  • Odpowiedz
@DulGukat ja właśnie wolę zezlomowac Seicento, niż komuś dać, bo wiem w jakim jest stanie i nie miałbym serca komuś sprzedać, ale pewnie tak jak mówisz jest wiele januszy biznesu.
  • Odpowiedz
@Artosh: Dowolne jeżdżące, z jak najdłuższym OC i przeglądem i bez dziur w podłodze. Jak się będą terminy kończyły, to sprzedasz za taką samą cenę, co kupiłaś i kupisz kolejne. Wbrew pozorom sporo młodych ludzi tak robi.

półtorej roku

półtora*
  • Odpowiedz
@Artosh auczysz się dużym to małym też poradzisz. A jak gdzieś uderzysz/oprzesz się o coś...tp zniknie w tłumie innych podobnych sytuacji widzianych na karoserii :) ładny, sliwkowy kolor, ma hak, podnoszący bezpieczenstwo o 100%
  • Odpowiedz
@Artosh: Od siebie powiem tyle, że kup przedewszystkim takie żeby Ci się podobało, żebyś się dobrze w nim czuła, miało przegląd, żeby jeździło i było sprawne, w takiej cenie i tak stan będzie raczej słaby, i większego znaczenia nie będzie tutaj miało co konkretnie weźmiesz, jakimś Tico czy Seicento się nie nacieszysz nawet, bo te auta nawet jako nowe super nie były, a w takiej cenie to i tak będzie
  • Odpowiedz