Wpis z mikrobloga

#csgo #pytanie

Nietypowa sytuacja mnie spotkała wczoraj. Młody w rodzinie wylosował "Karambit Gamma Doppler" ze skrzynki w csgo. Resztę wieczoru spędziłem na niedowierzaniu, rozmyślaniu na temat szczęścia i na ustaleniu czy to Emerald czy Phase 2 bo nazwa ta sama tylko rodzaje tych noży są jakieś różne ale ostatecznie wiem że to Phase 2.

Nigdy nie interesowałem się za bardzo rynkiem skinów bo "hehe, zabaweczka dla głupich dzieci" ale teraz nie mam pojęcia co z tym zrobić. Nawet wycena tego jest trudna bo nie wiem jak dokładniej działa ten rynek Steam a jak wczoraj sprawdzałem to nie było tego przedmiotu na sprzedaż. Nie wiem czy jest jakiś sposób na sprawdzenie archiwalnej historii cen. Spojrzałem też na polecane strony do handlu pod tagiem ale nie znalazłem konkretnych informacji.

Poza kwestia wyceny pozostaje kwestia spieniężenia. Z tego co wyczytałem to że najbezpieczniejsze jest sprzedanie na Steam a potem jakoś sprzedaż kluczy przez Allegro, ale wygląda to na mozolną procedurę. Podobno są też te większe serwisy poza Steam które skupują ale co inny wpis to dany serwis lepszy. Inaczej to chyba zbyt duże ryzyko.

Bardzo prosił bym o pomoc i postaram się odwdzięczyć jeśli czyjąś rada doprowadzi do szczęśliwego zakończenia tej sprawy. Wołam @GlobalEliteShop bo z tego co widzę jest tutaj ekspertem ale może ktoś miał podobny "problem"

Tl;dr: Jak wycenić i spieniężyć Karambit Gamma Doppler (Phase 2)?

• 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hajduszoboszlo: nie znam się na tym, nie chce przekrętów, nie po to godzinę robiłem konto zielonki przez mozolna procedurę żeby teraz identyfikować kuzyna. Na prawdę to nie żadna zarzutka.
  • Odpowiedz