Aktywne Wpisy

MonazoPL +177
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: AirPods 4 Citi
Pobierz
Traczex +438
Dobra skończyłem. 3 lata, dużo pracy ale już mieszkam. Dzięki za porady na tagu #budujzwykopem Powodzenia Mirki.
źródło: scaled_1000021155
Pobierz

Komentarz usunięty przez autora
@zwierzak40: Dzięki, w takim razie nie powinno być problemu.
Z własnego doświadczenia: 20.000 botów i fabryka 3k spm na procku i3 to 20fps ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Co to za pomysł xD Nic nie jest
Brak wydajności przy użyciu zintegrowanej karty graficznej może wynikać raczej z zarządzania chłodzeniem. GPU jak wiadomo generuje dużo ciepła, gdy jest obciążony. Przy jednoczesnym dużym obciążeniu zintegrowanego GPU i CPU (czyli układy umieszczone w tym samym miejscu "na procesorze") ilość ciepła jest zbyt duża żeby na bieżąco to chłodzić, więc może dochodzić do ograniczania częstotliwości
Mam kartę graficzną, ale za jakiś czas chcę ją sprzedać. Jeżeli jednak byłaby potrzebna do Factorio, to jeszcze bym się wstrzymał.
Według wymagań zalecają dedykowaną kartę. Być może właśnie ze względu na to, że obciążenie jednocześnie CPU i iGPU powoduje, że żaden nie może pracować na pełnej wydajności. Ale jak masz w miarę nowy procek, to może uciągnie.
Z drugiej strony jak sprawdzam na https://www.game-debate.com to twierdzą, że te zintegrowane mają wystarczającą wydajność na minimalne wymagania.
Jak masz możliwość sprawdzenia, to możesz spróbować ściągnąć czyjegoś