Wpis z mikrobloga

Taki obraz wasz panowie, a potem jak plujecie krwią albo nią sikacie to płacz, i chemia, i operacje i renta z moich podatków.

@wykopowiczka69: Panowie płacą na panie nie na odwrót. Panowie wpłacają znacznie więcej do budżetu za to panie żyją znacznie dłużej przez co koniec końców trzeba wypłacać im dużo większe emerytury i trzeba płacić dużo więcej na leczenie ledwo trzymających się na nogach staruszek. Nie dbanie o zdrowie to
@wykopowiczka69: Ja mówię tylko o tym, że twoja wypowiedź sugeruje, że ty jako kobieta musisz dopłacać do mężczyzn kiedy jest zupełnie odwrotnie. Mężczyźni wypracowują lwią część budżetu, a na kobiety idzie więcej wydatków.
@wykopowiczka69:

Taki obraz wasz panowie, a potem jak plujecie krwią albo nią sikacie to płacz, i chemia, i operacje i renta z moich podatków.

Z twoich podatkow? Statystycznie to mezczyzni duzo wiecej wplacaja, a kobiety duzo wiecej dostaja, wiec to kobiety sie lecza za meskie podatki.

A ktoś ci broni korzystać z tych POTĘŻNYCH składek, które "wpłacasz" i robić sobie profilaktykę raz w roku?

A ktos bronil kobietom robic badania, ze
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dumpmuzgu: niekoniecznie, tu sporo od diety zależy i jaką dzięki niej masz florę bakteryjną w jelicie.
Nie będę wmawiał informacji, których nie jestem pewny co diety ale z tego co wiem korzystnie na florę w jelitach i dzięki temu przeciwnowotworowo wpływa jedzenie kefiru.
I to nie są jakieś ziembizmy.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/26621019/
Szklaneczka przed śniadaniem i się uchowasz.
Poza tym poszczenie, obczaj intermidient fasting.
@mateoaka: @szpongiel: w moich wpisach możesz zobaczyć namawianie panów na badanie jąder. Zachęcałam również, abyście poszli na darmową akcję badania jąder w Katowicach w tamach Movember. Skorzystałeś?

Zamiast narzekać na kobiety, to czemu nie skrzykniecie się jeden z drugim na wykop.pl i nie stworzycie chociażby internetowej kampanii? Podobno dużo tu informatyków, grafików.
@szpongiel: Istnieją kampanie na temat profilaktyki "męskiego" raka typu Movember. Ale jeśli ktoś ma guza i jest tego świadomy ale nawet mu do głowy nie przyjdzie pójść z tym do lekarza, to przed własną głupotą nikt go nie uchroni.

@mateoaka: Spotkałam się też z opiniami że jak można promować szczepionkę przeciw HPV, bo przecież mężczyzn to nie dotyczy. Otóż dotyczy, bo ten wirus powoduje również raka krtani. Więc ta okropna
@MinnieMouse0:
Po pierwsze, zapraszam przeczytać komentarz, w którym odnoszę się do Movembra jako akcji zbyt ogólne i zbyt mało informatywnej aby była skuteczna tak jak te kobiece:
https://www.wykop.pl/wpis/38770919/#comment-136439665

Po drugie, napisałaś "kampanie", to wymień jeszcze jakieś. Czekam.

Po trzecie łatwo ci mówić o byciu głupim gdy świadomość problemów, które mogą wystąpić u kobiet jest wysoka dzięki szeroko zakrojonym, powszechnym i bardzo informatywnym kampaniom i akcjom społecznym.