Wpis z mikrobloga

@balbezaur: wszystko będzie się działo w chmurze, a ty tylko zobaczysz obraz na telewizorze. Odpowiednio szybkie łącze internetowe, coraz mocniejsze serwery i lag będzie niezauważalny.
  • Odpowiedz
@TymRazemNieBedeBordo: przecież w grach online to już właściwie działa jak streaming, ale część obliczeń przerzucona jest na konsolę/PC. W przyszłości wszystko będzie działo się na "serwerze", a internet będzie szybszy, więc raczej będzie lepiej. Gorzej jak internetu braknie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ogau: nie kupuje tego rozwiązania, nie przemawia to do mnie. a co z Komputerami / Laptopami? Tutaj jest mowa tylko o konsoletach.
Poza tym powstanie bardzo dużo konkurencyjnych platform sądzę. Nie Tylko od Sony czy Microsoftu ale także Steam czy nawet producenci gier.
  • Odpowiedz
@balbezaur: ja myślę, że jeszcze zarobią. Obowiązkowe abonamenty są lepsze, niż jednorazowa sprzedaż konsoli. No i takie systemy już działają lub działały. Była OUYA czy jakoś tak. Nvidia też coś tego typu odpaliła.
  • Odpowiedz
@balbezaur: to nie będziesz grał. Microsoft i Sony już biorą hajs za granie przez internet, a ludzie płacą i jeszcze są zadowoleni, bo to niewielka kasa ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@balbezaur: 3-4 gry dają w miesiącu, ale głównie jakiś crap, w który nie zagrasz. Oprócz tego płacisz za MOŻLIWOŚĆ gry online. Masz grę, która to umożliwia, zapłaciłeś 50-100zł więcej niż na PC i jeszcze musisz dopłacić, żeby w ogóle móc pograć z kolegą przez neta. To jest cyrk, ale co zrobisz, jak nic nie zrobisz.
  • Odpowiedz
a jakie profity daje to ze sie placi?

@balbezaur: Dorzucają gratisowo w ramach usługi dwa tytuły do ściągnięcia co miesiąc(czasem są to jakieś bieda-indyki, a czasem starsze hity). Ogólnie kolega @Ogau: troszkę troszkę uogólnił, bo płatny online dotyczy jedynie dużych tytułów. Gry free to play nie wymagają ps plusa/golda.
  • Odpowiedz