Aktywne Wpisy

MonazoPL +134
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji coś o nas – MONAZO.PL to nowa platforma z promocjami bankowymi, ofertami na darmowe krypto i więcej. Mamy zaawansowane filtry, przyjazny design,
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji coś o nas – MONAZO.PL to nowa platforma z promocjami bankowymi, ofertami na darmowe krypto i więcej. Mamy zaawansowane filtry, przyjazny design,
źródło: monazo konkurs
Pobierz
LukaszN +259
Jak sprawiłem, żeby dzieci pracowały na rodzinny portfel?
Wielu z Was pyta, w jaki sposób udaje mi się śledzić newsy o spółkach w portfelu i jednocześnie analizować nowe podmioty.
Odpowiedź jest prosta - korzystam z przewagi konkurencyjnej, którą sam sobie wypracowałem: dzieci.
Nie
Wielu z Was pyta, w jaki sposób udaje mi się śledzić newsy o spółkach w portfelu i jednocześnie analizować nowe podmioty.
Odpowiedź jest prosta - korzystam z przewagi konkurencyjnej, którą sam sobie wypracowałem: dzieci.
Nie
źródło: obraz
Pobierz

@ShineLow: Jak się wysram centralnie przed Twoją osobą to też spowoduję jakąś emocję. Jak wyjdę i zamachnę się kijem bejsbolowym przed Twoim nosem to się przestraszysz, to jest sztuka według Ciebie? Wybacz agresywne przykłady, ale taki bełkot trochę mi nagiął struny.
Definicja sztuki jest niejednorodna i zróżnicowana tak mocno że już w XX wieku przestano się zastanawiać nad tym co sztuką jest a co nie i nie ma jednej globalnej definicji której mają się wszyscy trzymać.
Jeśli Cię uraziłem to źle mnie zrozumiałeś, wyśmiałem to co napisałeś, na pewno nie Ciebie.
A jeszcze jedno, jeśli "sztuka ma powodować emocję", to nie jest definicja sztuki, którą uznajesz za globalną? A co jak powiem, że sztuka to coś
Myślę że o wiele lepiej jest definiować pojęcie sztuki niż decydować o tym co sztuką jest a co nie
Dlaczego odrzucam współczesną sztukę? Opieram się na faktach historycznych - czym była sztuka w dziejach ludzkości i do czego służyła. Czym jest teraz to masz rację, że kupą zrobioną na ulicy(dla wielu ludzi[nie mówię o tym obrazku, który jest ładny, ale nic w nim wielkiego]), ale ja takiej sztuki nie uznaję.
Dla prześledzenia dziejów sztuki(konkretniej - malarstwa) polecam
Dzięki za dyskusję, fajna była. Tak naprawdę to mnie pokonałeś, bo uznałem sztukę współczesną za sztukę, tylko chorą, na raka. Uwydatnia się i wskazuje jako najwyższe - brzydotę, nietakt, chaos, ale dalej jest to sztuka dla wielu ludzi, którzy dali się zmanipulować i uznają to za największe piękno swojego życia - brzydotę.
Pierwsze o czym trzeba pamietac to to, ze sztuka wspolczesna nie zostala jeszcze poddana probie czasu, ktorej zostaly poddane dziela wklejone przez ciebie.
Drugie to to, ze Caravaggio nie byl artysta
https://www.youtube.com/watch?v=HdZ9weP5i68