Aktywne Wpisy

mirko_anonim +4
✨️ Jak poradzić sobie z kryzysem w związku? Ⓘ
Panowie,
Prośba o pomoc, bo jestem rozwalony totalnie psychicznie i nie wiem co zrobić.
Ja 33 lata, różowy pasek 31. 4 lata po ślubie. Raz jest lepiej, raz gorzej.
O mnie - mam firmę, zarobki grubo powyżej średniej. Po ślubie spłaciłem kredyt na jej mieszkanie (400k).
Ogólnie dużo wyjazdów, Tajlandia, Dubaj, Malediwy, USA. 5-6 razy w roku urlop. Co roku nowy iPhone w prezencie. W domu dość wysoki
Panowie,
Prośba o pomoc, bo jestem rozwalony totalnie psychicznie i nie wiem co zrobić.
Ja 33 lata, różowy pasek 31. 4 lata po ślubie. Raz jest lepiej, raz gorzej.
O mnie - mam firmę, zarobki grubo powyżej średniej. Po ślubie spłaciłem kredyt na jej mieszkanie (400k).
Ogólnie dużo wyjazdów, Tajlandia, Dubaj, Malediwy, USA. 5-6 razy w roku urlop. Co roku nowy iPhone w prezencie. W domu dość wysoki

PierdekAlonso +226
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

@ShineLow: Jak się wysram centralnie przed Twoją osobą to też spowoduję jakąś emocję. Jak wyjdę i zamachnę się kijem bejsbolowym przed Twoim nosem to się przestraszysz, to jest sztuka według Ciebie? Wybacz agresywne przykłady, ale taki bełkot trochę mi nagiął struny.
Definicja sztuki jest niejednorodna i zróżnicowana tak mocno że już w XX wieku przestano się zastanawiać nad tym co sztuką jest a co nie i nie ma jednej globalnej definicji której mają się wszyscy trzymać.
Jeśli Cię uraziłem to źle mnie zrozumiałeś, wyśmiałem to co napisałeś, na pewno nie Ciebie.
A jeszcze jedno, jeśli "sztuka ma powodować emocję", to nie jest definicja sztuki, którą uznajesz za globalną? A co jak powiem, że sztuka to coś
Myślę że o wiele lepiej jest definiować pojęcie sztuki niż decydować o tym co sztuką jest a co nie
Dlaczego odrzucam współczesną sztukę? Opieram się na faktach historycznych - czym była sztuka w dziejach ludzkości i do czego służyła. Czym jest teraz to masz rację, że kupą zrobioną na ulicy(dla wielu ludzi[nie mówię o tym obrazku, który jest ładny, ale nic w nim wielkiego]), ale ja takiej sztuki nie uznaję.
Dla prześledzenia dziejów sztuki(konkretniej - malarstwa) polecam
Dzięki za dyskusję, fajna była. Tak naprawdę to mnie pokonałeś, bo uznałem sztukę współczesną za sztukę, tylko chorą, na raka. Uwydatnia się i wskazuje jako najwyższe - brzydotę, nietakt, chaos, ale dalej jest to sztuka dla wielu ludzi, którzy dali się zmanipulować i uznają to za największe piękno swojego życia - brzydotę.
Pierwsze o czym trzeba pamietac to to, ze sztuka wspolczesna nie zostala jeszcze poddana probie czasu, ktorej zostaly poddane dziela wklejone przez ciebie.
Drugie to to, ze Caravaggio nie byl artysta
https://www.youtube.com/watch?v=HdZ9weP5i68