Wpis z mikrobloga

@gryfek: nie no kiedyś na pewno mięliśmy skoro nawet mieszkanie było zapewnione mimo że po jakimś czasie ale zawsze:P Ja tylko się zastanawiam dlaczego tak ludzie psioczą na PRL skoro mieli nawet mieszkanie na kartkę samochód na kartkę a ja samodzielnie rozwijający się człowiek na nic nie mam co liczyć:P
  • Odpowiedz
@aisha140: To jeszcze musiałabyś zdefiniować co to wg. Ciebie jest państwo :D Za wiki:

Państwo – polityczna, suwerenna, terytorialna i obligatoryjna organizacja społeczeństwa. Organizuje i koordynuje prace dużych grup społecznych.

W tym sensie lewak TEORETYCZNIE nie jest zagrożeniem dla państwa, bo dzięki niemu są większe wpływy do kasy.
  • Odpowiedz
@aisha140: mieli, ale po latach starania się. zresztą, to było życie na kredyt, państwo dawało, ale to dobre na moment. w końcu pieniążki się skończyły, a z nimi kartki itp..
  • Odpowiedz
@aisha140: oo jakiej Solidarności?:D straciłem wątek.. PRL był oparty na pożyczonych pieniądzach. państwo na siebie nie zarabiało. stocznie, kopalnie to mity. wszystko było sztucznie podtrzymywane, ludziom dawano mieszkania, dlatego z sentymentem się na to patrzy. niestety, to co my mieliśmy dawniej dziś można obserwować w Grecji.
  • Odpowiedz
@aisha140: narzucają nad w brukseli absurdalne przepisy, które nie mają pokrycia w naszych warunkach. narzucanie przepisów, kontrolowanie obywatela w każdym elemencie to też postawa lewacka.
  • Odpowiedz