Wpis z mikrobloga

@thymotka: Jaki jest motyw tych ilustracji? Batman to raczej taki śmieszek heheszek nie był ;-) Nawet w bajkach dla dzieci był przedstawiany jako raczej mroczna postać.
  • Odpowiedz
@Gari90: własnie tak zastanawiam się... batman to przecież mroczny rycerz, nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) chłopcy w wieku lat 8 często lubią już zombie, także quasi mangowy człek-nietoperz raczej ich nie zainteresuje. z drugiej strony, jako rodzić, kupiłbyś swojemu 8 latkowi mrocznego batmana na ścianę? no, nie wiem, nie wiem...
  • Odpowiedz
@thymotka: Ale jest całkiem sporo wesołych postaci superbohaterów, jak Flash na przykład. Po co robić z ponurego, zawsze poważnego i mrocznego bohatera śmieszka? Niech Batman będzie Batmanem, a jak potrzebujesz wesołej postaci, to wybierz innego bohatera. Flash, Beast Boy, Shazam itp.
  • Odpowiedz
z drugiej strony, jako rodzić, kupiłbyś swojemu 8 latkowi mrocznego batmana na ścianę?

@thymotka:
Jak miałem 8 lat to oglądałem to. I to razem z ojcem, który razem ze mną czekał na odcinki w TV xD
Flypho - > z drugiej strony, jako rodzić, kupiłbyś swojemu 8 latkowi mrocznego batman...
  • Odpowiedz
@Flypho: wiem o co chodzi, ja z ojcem oglądałam dragon balla, no ale o wystrój pokoju dziecinnego dbają zwykle kobiety, które pod pewnymi względami mogą być bardziej od mężczyzn konserwatywne ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@thymotka: Jako ojciec 9-latka wypowiem się, że rysunek zbyt dziecinny. W tym wieku dzieciaki już oglądają normalne filmy o superbohaterach w kinie, więc raczej bym się kierował ku "dorosłemu" wizerunkowi bohatera.
  • Odpowiedz
@UberKatze: Wiesz, nie wiem może jak został przedstawiony na samym początku swojego komiksowego istnienia, i czy w ogóle mówisz o komiksowym Batmanie czy jakimś klaunie z pierwszych filmów... ;-) Wydaje mi się jednak, że zdecydowaną większość swojego istnienia, Batman to raczej mroczna i ciemna postać.
  • Odpowiedz
@Gari90: Raczej mrocznością i powagą oryginalnie Batman nie powalał, nawet w komiksach z tego co wiem. Poza tym nie sądzę aby dziś dużą popularnością wśród dzieci cieszyły się właśnie komiksy, ale te co widziałem (nie czytam ich, ale interesuję się trochę rysunkiem w komiksach) + nowsze animacje i filmy są skierowane głównie do dorosłych widzów, może nie licząc takich produkcji jak Lego Batman czy jakieś małe animki z DisneyXD, ale
U.....e - @Gari90: Raczej mrocznością i powagą oryginalnie Batman nie powalał, nawet ...

źródło: comment_LiqrgfPL8hgi4jeMOvLqVZnDiqvs4l3f.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@UberKatze: No więc jeśli zakładamy, że komiksy to nie jest coś, co interesuje dzisiejsze dzieci, a raczej TV/Kino, to wydaje mi się, że jak już 8-10 latek ogląda w kinie filmy o superbohaterach, to raczej Batman zdecydowanie kojarzy mu się z mroczną postacią. Nawet najnowsze kinówki komiksowe/animowane, które swoją drogą są szokująco dobre, to Batman jest tam w wydaniu zdecydowanie przyprawiającym o dreszcze. Podobnie z serialami animowanymi - nawet w
  • Odpowiedz