Aktywne Wpisy
KsiezniczkaDunia +24
Jestem bardzo podekscytowana by poinformować, że już jutro po raz pierwszy w Polsce będziemy głosić antynatalizm na ulicach Wrocławia! Wzorujemy się na aktywizmie międzynarodowej grupy Stop having kids.
#antynatalizm
#antynatalizm
Phantom-Zero +3
#gotowanie Co robicie z mięsem od rosołu? Nie lubie go a mieszkam sam. Macie jakieś patenty żeby go nie zmarnować?
Co miesiąc dostaje zabezpieczanie aliementów. Za każdym razem jak córka ma jechać czy to na obóz czy to na wycieczkę to zawsze jest ta sam tekst "Obóz/wycieczka jest droga możne byś dołożył polowe?" Na moja odmowę potrafi napisać "Skoro nie chcesz dać pieniędzy na obóz to daj przynajmniej na kieszonkowe" W Sadzie pewnie będzie udowadniać jakim to ja jestem złym ojcem bo nie dokładam się do utrzymania córki ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Z jednej strony chcialbym dołożyć a z drugiej właśnie po to są te alimenty a mój budżet domowy ma swoje limity.
Gra mi na emocjach jak chce...
Musiałem się wygadać
#jatheksierozwodzi #zwiazki #feels #logikarozowychpaskow #rozwod
Tzw. "alimenty na dziecko" obejmują obliczoną dla danego rodzica część (zwykle ok. połowę) wszystkich wydatków na dziecko. Zazwyczaj więcej, bo matki wykazują się niespotykaną wprost kreatywnością przy dokumentowaniu (inaczej: wyliczaniu, bo nie zawsze idzie za tym udokumentowanie) wydatków, które często magicznym sposobem pojawiły się
Dzięki, bo przeczytanie odpowiedzi na te twoje wysrywy dało mi jakieś wyobrażenie jak te komentarze wyglądały i to było już wystarczająco kancerogenne. Twój profil powinien być oznaczony jako b--ń biologiczna.
edit: a, i jeszcze pilnuj by różowa nie mąciła córce w głowie od najmłodszych lat że ten
@Spartan-ka:
Najczęściej mówią to karyny które same nie potrafią połowy tego zarobić ;-)
@Harold:
Dokładnie to - przepisy alimentacyjne to g---o.
Często gęsto dzieci w "normalnych" związkach mają mniejsze / mniej zabezpieczone prawa niż hurr durr te z "alimentacyjnych" "rodzin".
Patologia.
@Spartan-ka:
Łooo, twoje to jak zlot dziewic w Wąchocku - jedna zachorowała a druga powiedziała że sama nie pójdzie ;-)