Aktywne Wpisy
KsiezniczkaDunia +67
Jestem bardzo podekscytowana by poinformować, że już jutro po raz pierwszy w Polsce będziemy głosić antynatalizm na ulicach Wrocławia! Wzorujemy się na aktywizmie międzynarodowej grupy Stop having kids.
#antynatalizm
#antynatalizm
dabi +447
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Co miesiąc dostaje zabezpieczanie aliementów. Za każdym razem jak córka ma jechać czy to na obóz czy to na wycieczkę to zawsze jest ta sam tekst "Obóz/wycieczka jest droga możne byś dołożył polowe?" Na moja odmowę potrafi napisać "Skoro nie chcesz dać pieniędzy na obóz to daj przynajmniej na kieszonkowe" W Sadzie pewnie będzie udowadniać jakim to ja jestem złym ojcem bo nie dokładam się do utrzymania córki ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Z jednej strony chcialbym dołożyć a z drugiej właśnie po to są te alimenty a mój budżet domowy ma swoje limity.
Gra mi na emocjach jak chce...
Musiałem się wygadać
#jatheksierozwodzi #zwiazki #feels #logikarozowychpaskow #rozwod
@Wobbuffet:
ROTFL
Ona może wydawać te kasę na co chce, może blokować
1. Wykopowa zasada: Nie dyskutuje z ludźmi, którzy nie potrafią utrzymywać minimum kultury.( ͡º ͜ʖ͡º) Także witaj na #czarnalista
A wracając do tego co napisałeś, dziecko to nie tylko obowiązek alimentacyjny, jeśli je kochasz to się dołożysz, bo podejmując decyzję o zostaniu rodzicem, musiałeś brać
No właśnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Zona_Niedzwiedzia_Janusza:
Oho, kolejna postępowa dziunia ;-)
Jakby nie dzieci to by cię nie było - chociaż może to i dobrze, ale niekoniecznie dobrze gdyby tą droga poszli wszyscy ;-)
@SarahC: przeczytałaś w ogóle ten wątek? OP płaci 1500zl alimentów miesięcznie! Dodatkowo kredyt za wspólne mieszkanie. Nie wiem co ta baba robi z kasą że za
Brat przyrodni też miał ślub, dziecko ale szybciutko po ślubie, żona go zdradzała, potem jeszcze okazała się alkoholiczką, 2-4 piwka dziennie to standard, która nie dbała o dziecko, chodziło
W to jest sprawa o zmianę miejsca zamieszkania dziecka i złożę wniosek o ograniczenie jej władzy rodzicielskiej.
Jej argumenty wykorzystam w uzasadnieniu wniosku o aliemnty.
Dodam, że ta bierze jeszcze 300zł na siebie. Nie pytajcie, dlaczego