Wpis z mikrobloga

Jak ta moja jeszcze zona mnie srogo w-----a...
Co miesiąc dostaje zabezpieczanie aliementów. Za każdym razem jak córka ma jechać czy to na obóz czy to na wycieczkę to zawsze jest ta sam tekst "Obóz/wycieczka jest droga możne byś dołożył polowe?" Na moja odmowę potrafi napisać "Skoro nie chcesz dać pieniędzy na obóz to daj przynajmniej na kieszonkowe" W Sadzie pewnie będzie udowadniać jakim to ja jestem złym ojcem bo nie dokładam się do utrzymania córki ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Z jednej strony chcialbym dołożyć a z drugiej właśnie po to są te alimenty a mój budżet domowy ma swoje limity.
Gra mi na emocjach jak chce...
Musiałem się wygadać

#jatheksierozwodzi #zwiazki #feels #logikarozowychpaskow #rozwod
  • 388
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Skąd w ogóle pomysł, że alimenty wydała na bajlando? W Polsce alimenty są zazwyczaj tak małe, że to nieznaczna część kosztów jakie produkuje dziecko.

@Wobbuffet:
ROTFL
  • Odpowiedz
ja mam pytanie jezeli dziecko kosztuje k---a 2 koła, to jak żyją rodziny z 4 dzieci - no bo wydają po 2 koła na dziecko, czyli 8 koła na same dzieci - a gdzie ich zycie? Te wyliczenia są z d--y i pogódźcie się, że po prostu większość matek wysysa kase z ojca bo je wspiera państwo w zamian nie dając nic.

Ona może wydawać te kasę na co chce, może blokować
  • Odpowiedz
@jathek: dlatego jestem za kastracją wszystkich półmózgów którzy robią sobie dzieci, chociaż ich na to nie stać. Dlaczego ludzie wolą unieszczęśliwić ludzką istotę niż adoptować jakiegoś zwierzaka? tak naprawde dzieci są tylko dla zajęcia czasu ludzi którzy poza pracą nie mają żadnych współnych zainteresowań.

A wracając do tego co napisałeś, dziecko to nie tylko obowiązek alimentacyjny, jeśli je kochasz to się dołożysz, bo podejmując decyzję o zostaniu rodzicem, musiałeś brać
  • Odpowiedz
To jest takie przykre, że tyle wykopków nie potrafi dodać dwa do dwóch. Jeśli się nie mylę, dowiedzieliśmy się z dyskusji, że OP łoży 1.5k na swoją córę. Alimenty mają dzielić wydatki rodziców na pół - co oznacza że była partnerka OPa też powinna te półtora kafla wkładać. Już to widzę XD. Utrzymanie dziecka NIE kosztuje 3 tysięcy miesięcznie na litość boską. To znaczy, może tyle kosztować, jak posyła sie pociechę do
  • Odpowiedz
tak naprawde dzieci są tylko dla zajęcia czasu ludzi którzy poza pracą nie mają żadnych współnych zainteresowań.

@Zona_Niedzwiedzia_Janusza:
Oho, kolejna postępowa dziunia ;-)
Jakby nie dzieci to by cię nie było - chociaż może to i dobrze, ale niekoniecznie dobrze gdyby tą droga poszli wszyscy ;-)
  • Odpowiedz
@jathek i dobrze zrobiłeś. Każde dodatkowe $ dodatkowo przeznaczone na córkę jest powodem na zwiększenie alimentów. Nawet zabieranie na wycieczkę, kupienie jakiegoś ciucha albo UWAGA: płacenie alimentów w terminie w sądzie jest argument "za" tym by zwiększyć wysokość alimentów. Także facet do końca serca dziecku okazać nie może bo zaraz żońcia w raz z sądem go dojdą, bo skoro płaci w terminie i zabiera na wycieczki to stać go na wyższe
  • Odpowiedz
A potem złe kobiety dyskryminują mężczyzn w wychowaniuXD W momencie kiedy oni nawet na wycieczkę raz na 3 mc żałują dziecku na kieszonkowe dać buhahahahaha oby im sądy nigdy pod opiekę dzieciaków nie zostawiły(°°

@SarahC: przeczytałaś w ogóle ten wątek? OP płaci 1500zl alimentów miesięcznie! Dodatkowo kredyt za wspólne mieszkanie. Nie wiem co ta baba robi z kasą że za
  • Odpowiedz
@jathek: W sumie to p--------a sytuacja.. straciłeś rodzinę i sczczęście. Dziecko zostało którego nie możesz normalnie wychowywać i jeszcze była żona (którą kiedyś kochałeś i ufałeś ale to zniszczyła) zatruwa Ci życie... eh. Cieszyć się, że mnie coś takiego nie spotkało.

Brat przyrodni też miał ślub, dziecko ale szybciutko po ślubie, żona go zdradzała, potem jeszcze okazała się alkoholiczką, 2-4 piwka dziennie to standard, która nie dbała o dziecko, chodziło
  • Odpowiedz
@Kapitan_Wie_Wszystko: Ja od ex słyszałem, że 800zł alienatorów to śmieszne pieniądze, za które nie da się dziecka utrzymać.

W to jest sprawa o zmianę miejsca zamieszkania dziecka i złożę wniosek o ograniczenie jej władzy rodzicielskiej.
Jej argumenty wykorzystam w uzasadnieniu wniosku o aliemnty.

Dodam, że ta bierze jeszcze 300zł na siebie. Nie pytajcie, dlaczego
  • Odpowiedz